назад

Фахівці Нікопольського місцевого центру взяли участь в акції проти гендерно обумовленого насильства

325 листопада 2016 року у рамках компанії «16 днів проти гендерно-обумовленого насильства» у Нікополі пройшла вулична акція «Розірви коло». Участь у заході взяли МБФ «Українська фундація громадського здоров’я» (при підтримці ФН ООН), мобільна бригада соціально-психологічної допомоги м. Нікополя та Нікопольського р-ну, волонтери реабілітаційного центру «Благодать», а також спеціалісти Нікопольського центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Ініціатори заходу намагалися привернути увагу громадскості до проблеми ґендерного насильства, а також розповіли про гуманітарний проект ФН ООН з попередження та ліквідації ґендерно-обумовленого насильства. Фахівці центру з надання БВПД надали інформаційно-консультативну допомогу учасникам акції, розповсюдили листівки та інші інформаційні матеріали з контактами центру громадянам. Всього у вуличній акції «Розірви коло» взяло участь понад 800 мешканців Нікополя – усі бажаючі отримали кваліфікаційну допомогу психологів, фахівців із соціальної роботи, юристів.

У ході акції нікопольці поцікавились у спеціалістів центру низкою питань, серед яких традиційно чільне місце посідають питання цивільного права, а саме спадщини.Так, пані Світлана отримала консультацію щодо поновлення строку прийняття спадщини. Юристи центру пояснили громадянці, що відповідно до ч.3 ст.1272 цивільного кодексу за позовом спадкоємця, який пропустив строк для прийняття спадщини з поважної причини, суд може визначити йому додатковий строк, достатній для подання ним заяви про прийняття спадщини.

За змістом цієї статті поважними причинами пропуску строку є ті, що пов’язані з об’єктивними, непереборними, істотними труднощами для спадкоємця на вчинення цих дій. Якщо ж у спадкоємця перешкод для подання заяви не було, а він не скористався правом на прийняття спадщини через відсутність інформації про смерть спадкодавця, то правові підстави для визначення додаткового строку для прийняття спадщини відсутні.

Нагадуємо, що Нікопольський центр безоплатної вторинної правової допомоги працює за адресою: м.Нікополь, вул. І.Богуна, 9, тел. (0566) 68-75-40, (0566) 68-75-23, МТС +380661773774.

Переглянути адреси усіх центрів в області можна тут

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги, за яким у тому числі можна дізнатися контакти центрів та бюро правової допомоги у всіх регіонах України: 0-800-213-103

{gallery}news/2016/11/29{/gallery}