назад

Участь в семінарі Білопільської районної ради

SuM 170912 02 afrukanska chuma12 вересня головним спеціалістом Білопільського бюро правової допомоги Альоною БОВКУН прийнято участь в семінарі Білопільської районної ради, що відбувся у рамках реалізації проекту технічної допомоги «Підвищення обізнаності про африканську чуму в Україні».

Ця тема є дуже актуальною у зв`язку з поширенням хвороби худоби на території України. Насамперед, це одна із найнебезпечніших хвороб свиней, що набула поширення в європейських країнах, є обов’язковою для реєстрації у Всесвітній організації охорони здоров’я тварин. Характеризується високою смертністю та завдає значних економічних збитків, зумовлених відсутністю вакцини, запровадженням спеціального режиму для свиногосподарств, витратами на проведення моніторингових та діагностичних досліджень, організацію профілактичних та ліквідаційних заходів в разі загрози чи виникнення хвороби, та торговельними обмеженнями, що запроваджуються для недопущення її розповсюдження.

SuM 170912 03 afrukanska chuma

SuM 170912 01 afrukanska chuma

Метою семінару, на якому були присутні голови міських, сільських та селищних рад, представники громадських організацій, співробітники ветеринарної медицини району стало розповсюдження інформації серед населення Білопільського району щодо самої хвороби та усунення подальшого захворювання. Під час заходу розповсюджено брошури, буклети, візитівки системи БПД та надано всім охочим правову консультацію з даного питання.

Білопільське бюро правової допомоги: м.Бiлопiлля, вул.Соборна, 53, тел. (05443) 9-10-87.