назад

Учні 5-В класу Бериславської ЗОШ №1 обирають світ без булінгу

Чому одні діти нетерпимі до інших? Чому той, хто відрізняється від оточуючих, частіше залишається на самоті та стає об’єктом насмішок, а іноді – й проявів колективного цькування. В українському суспільстві зараз багато говорять про толерантність. Водночас найпоширенішими проблемами в колективах є булінг та мобінг. 

Про це говорили головна спеціалістка відділу правопросвітництва та надання безоплатної правової допомоги Бериславського місцевого центру Катерина Кравчук та фахівчиня Центру юнацької та дитячої творчості Ірина Рибницька  з учнями  5-В класу загальноосвітньої школи №1, де пройшла виховна година «Булінг: причини, наслідки, запобігання та відповідальність».

Катерина Кравчук розповіла учням, як відрізнити конфлікт від булінгу, назвала його типові ознаки.

Крім того, інтегратор місцевого центру наголосила про наслідки за вчинення булінгу, звернувши увагу на його різновиди.

Близько 200   справ про булінг знаходяться в судах. За ваші дії відповідають батьки, якщо ви не досягли вікового цензу відповідальності», – додала вона.

Після цього переглянули та обговорили тематичні мультфільми, які допоможуть більш терпимо ставитися один до одного та попередити виникнення цькування. «Булінг – це зло, ми обираємо світ без булінгу!» – зробили висновок діти, які вразили спікерів своєю безпосередністю та щирістю.

Відеоматеріали можна переглянути за посиланням: