назад

Учні десятих класів Шосткинської загальноосвітньої школи I-III ступенів № 1 дізналися про професію адвоката

ShM 2017 02 07  LEKSIA YCHNI ADVOKAT   47 лютого інтегратор Шосткинського місцевого центру з надання БВПД Юлія ЗАЦАРИННА, спільно  з адвокатом Сергієм МОРОКО провели правоосвітній захід для учнівської молодіШосткинської загальноосвітньої школи  IIII ступенів № 1 «Ознайомлення з юридичною професією. Адвокат – захисник прав та інтересів громадян».

В ході заходу інтегратор центру Юлія ЗАЦАРИННА розповіла про важливість та актуальність професії адвоката, основні аспекти реалізація право громадян на безоплатну вторинну правову допомогу, порядок взаємодії місцевого центру з надання БВПД з адвокатами та повідомила що Шосткинський МЦ надає безоплатну вторинну правову допомогу, яка полягає у складанні процесуальних документів та представництві інтересів особи в суді за цивільними і адміністративними справами.

«У професії адвоката має місце нагальна потреба у творчому підході до встановлення істини у кожній конкретній справі, постійний пошук, можливість миттєво орієнтуватися у ситуації, готовність до прийняття нестандартних у межах закону рішень», – зазначила Юлія ЗАЦАРИННА.

ShM 2017 02 07  LEKSIA YCHNI ADVOKAT   2

Адвокат Сергій МОРОКО ознайомив учнів з порядком участі захисника в цивільних, адміністративних, кримінальних справ, професійними правами та обов’язками адвоката, принципами та засади здійснення адвокатської діяльності та   приклади з адвокатської практики.

«Адвокат – це і професія, і покликання, і, водночас, велика відповідальність перед державою за належний правовий захист її громадян. Високопрофесійна та гідна праця адвокатів України, дійсно забезпечить справедливість, рівність усіх громадян  перед Законом,  а  вимогливість щодо дотримання усіма громадянами чинного законодавства України врешті-решт призведе до покращення умов життя та добробуту законослухняних, порядних мешканців», – зазначив Сергій МОРОКО.

ShM 2017 02 07  LEKSIA YCHNI ADVOKAT   1

В ході заходу учні задавали питання, які стосувались набуття права на заняття адвокатської діяльності, хто може бути адвокатом, яким чином складається кваліфікаційний іспит та труднощі, які виникають в роботі адвоката.

 Зустріч була проведена в дружній обстановці, учні з цікавістю слухали подану інформацію, по її закінченні всі присутні погодилися з важливістю такої допомоги для людини, а також зауважили, що професія адвоката є досить складною та вимагає неабияких зусиль та наполегливого навчання.

Нагадаємо, що Шосткинський місцевий центр знаходиться за адресою: м. Шостка, вул. Горького, 4, т. (05449) 7-30-94, 7-28-05.