назад

Учням Сербичанської школи розповіли, як захистити свої права

13-118 жовтня 2017 року фахівець системи безоплатної правової допомоги провів бесіду про загальнонаціональний правопросвітницький проект «Я МАЮ ПРАВО» з учнями та педагогічним колективом Сербичанської школи.

Під час такої бесіди начальник Сокирянського бюро правової допомоги Олександр Хорошенюк розповів, як можна захистити свої права у повсякденному житті, куди громадянам необхідно звертатись за допомогою у разі виникнення різноманітних питань чи проблем правового характеру.

«Дотримання прав людини є ключовою національною ідеєю усіх демократичних країн світу. Незалежно від обраної формули національної ідеї, в її центрі має знаходитись людина, її інтереси, дотримання прав і свобод», – зазначив Олександр Хорошенюк. Тому додатково під час уроку фахівець системи безоплатної правової допомоги зосередив увагу на темі «Захист прав людини – найголовніша національна ідея України».

13-2Також учні Сербичанської загальноосвітньої школи дізнались про можливість отримання безоплатної правової допомоги. В разі потреби їм порадили звертатись до місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги або бюро правової допомоги.

По завершенню всім присутнім на заході було роздано листівки та буклети.

Контактна інформація! Звернутися по допомогу до фахівців Кельменецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги можна за адресою: смт. Кельменці, вулиця Довженка, 9, тел. (0 3732) 2-02-01.

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103
(дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України є безкоштовними та приймаються цілодобово).