назад

Успішно реалізовано першу в північних районах Рівненщини Програму надання безоплатної правової допомоги!

Для фахівців Сарненського МЦ та жителів Вирівської сільської ради рік, що минув відзначився тим, що протягом цього періоду відбувалася їх успішна та спільна реалізація першої в північних районах Рівненщини Програми надання безоплатної правової допомоги. Сума фінансування заходів Програми становила 25000!!!

У жителів 4-х населених пунктів Вирівської сільської ради минулоріч була чудова можливість ще більше підвищити свою правову обізнаність та грамотність.
Адже підвищення правової спроможності територіальних громад є одним із основних завдань системи безоплатної правової допомоги.

За час дії Програми фахівцями Сарненського МЦ проведено низку виїзних прийомів громадян та консультаційних заходів для колективу сільської ради, правопросвітницьких заходів як для дорослого населення так і для підростаючого покоління, флешмобів та вуличних інформувань, надавалася постійна методична допомога ОМС та не тільки.  Зокрема проведено :

  • – 10 щомісячних виїзних прийомів громадян, де безоплатну правову допомогу отримали 43 жителів сільської місцевості;
  • – 10 семінарів та консультаційних заходів для ОМС;
  • – 21 правопросвітницький захід для дорослого населення та школярів, де останні могли дізнатися корисну правову інформацію, у навчальних закладах, бібліотеках та в інших установах/ організаціях ;
  • – турнір з “Правової монополії” для підростаючого покоління села Вири;
  • – 7 вуличних інформувань та флешмобів;
  • – поширено близько 8000 інформаційних буклетів.

До того ж,  аби  вирівчани ще краще знали свої права та способи їх захисту майже в кожен комунальний заклад передано корисні і яскраві інформаційні  стенди БПД..

Не оминули увагою і малечу. Адже, завдяки Програмі, усі діти села мають можливість у цікавій та незвичній формі отримувати правові знання ще частіше, оскільки директор Сарненського місцевого центру Юлія Міхнова передала для користування кілька настільних ігор “Правова монополія” у Вирівську публічну бібліотеку.