назад

Ужгородський місцевий центр інформує

davidenko    28 липня в управлiнні соціального захисту облдержадміністрації відбувся семінар з питань протидії торгівлі людьми для різних соціальних груп, в якому взяв участь директор Ужгородського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Михайло Давиденко.

 

   М.Давиденко (на фото) поінформував учасників семінару про діяльність Регіонального та місцевих центрів з надання БВПД у Закарпатській області, розкрив напрямки роботи кожного з центрів. На конкретних прикладах була подана інформація, яким категоріям населення надається безоплатна вторинна правова допомога, перелік необхідних документів, які потрібно мати при подачі заявок, інші процедурні моменти. Як було зазначено, саме працівники підрозділів соціального захисту мають стати одним із каналів донесення інформації про спрощення доступу до правової допомоги та покращенню соціального захисту найбільш вразливих категорій громадян. 

 

    Також 28 липня у малому залі облдержадміністрації в Ужгороді під егідою Головного територіального управління юстиції в Закарпатській області відбувся круглий стіл з представниками громадських організацій, присвячений боротьбі з корупцією в органах влади. На зустрічі йшлося про можливі інструменти боротьби з корупцією на національному та місцевому рівнях, створення механізму ефективного громадського контролю проти корупційних діянь.

    Під час «круглого столу» були розглянуті успішні приклади антикорупційної боротьби в інших країнах світу, плюси та мінуси деяких антикорупційних програм та можливості використання цього досвіду в Україні.

    В цьому заході взяв участь начальник відділу взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Ужгородського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Володимир Мацо. Він інформував присутніх про те, що з 1 липня 2015 року БВПД в області надається у повному обсязі всім визначеним законом категоріям осіб. Зокрема: малозабезпеченим особам, дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, біженцям, ветеранам війни (в тому числі учасникам АТО), членам сімей загиблих учасників бойових дій, реабілітованим особам та особам, стосовно яких суд розглядає питання про обмеження цивільної дієздатності чи надання психіатричної допомоги в примусовому порядку, іншим категоріям, визначеним у статті 14 Закону «Про безоплатну правову допомогу». Володимир Мацо у своєму виступі акцентував увагу також на завданнях та функціях Регіонального і місцевого центрів, роз’яснив порядок отримання особами БВПД.