назад

В Івано-Франківську клієнти системи БПД розповіли Міністрові юстиції про якість наданих їм послуг

131 серпня 2017 року, в рамках робочого відрядження на Івано-Франківщину, представники Координаційного центру з надання правової допомоги – в.о. його директора Олексій Бонюк та начальниця управління забезпечення доступу до правової допомоги Олена Сінчук відвідали Регіональний та місцеві центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області. Разом з Міністром юстиції Павлом Петренком вони поспілкувалися з фахівцями системи та адвокатами, які співпрацюють із центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги, а також взяли участь в прес-конференції, що пройшла за участі громадян, права яких допомогли відстояти фахівці системи безоплатної правової допомоги.

Візит розпочався з відвідин Калуського місцевого центру, під час якого представники Координаційного центру Олексій Бонюк та Олена Сінчук, а також директор Регіонального центру з надання БВПД в Івано-Франківській області Михайло Євчук ознайомилися з його роботою та поспілкувалися із колективом.

1 K

2 K

Пізніше відбулася зустріч з фахівцями Івано-Франківського місцевого центру з надання БВПД, який за статистикою приймає найбільшу кількість звернень у країні, та особистий прийом громадян, участь у яких взяли також Міністр юстиції Павло Петренко та начальник головного територіального управління юстиції в Івано-Франківській області Андрій Гайда. На консультацію прийшли 15 мешканців Івано-Франківська, які мали змогу отримати вичерпні консультації з питань, які їх цікавили найбільше. Також в роботі прийому громадян взяла участь голова відділення Асоціації правників України в області Вікторія Кузик, яка минулого року брала участь в роботі конкурсної комісії з відбору на посади керівників бюро правової допомоги. Вона відзначила добру співпрацю в області між правниками цієї громадської організації, системою безоплатної правової допомоги та Радою адвокатів Івано-Франківської області у проведенні спільних правопросвітницьких заходів для студентів-правників, та інших ГО.

«Як на мене, це один із найважливіших заходів – тільки в особистому спілкуванні з людьми віч-на-віч можна зрозуміти реальні проблеми, які їх турбують, та з’ясувати, на що треба звернути особливу увагу у нашій роботі», – охарактеризував проведений прийом Павло Петренко.

4 Iv

Під час підсумкової прес-конференції за участі клієнтів системи безоплатної правової допомоги, які теж були запрошені на захід, Міністр юстиції Павло Петренко та в.о. директора Координаційного центру Олексій Бонюк безпосередньо познайомились з ними та дізнались про їх історії.

“Для нас дуже мотивуючим є ті результати, яких досягає система – по Івано-Франківській області за півроку у 2,5 рази зросла кількість звернень до фахівців установ нашої системи. Ми активно працюємо не тільки над розширенням цих сервісів, які надає наша система, а також над їх якістю. Одним із важливих аспектів якості надання правової допомоги є її результативність. Тому ми сьогодні даємо можливість безпосередньо почути від тих громадян, які отримали якісну правову допомогу, як це відбувалося, їхній досвід спілкування з системою, щоб у громадян не було жодних упереджень щодо звернення до системи БПД”,- зауважив Олексій Бонюк.

3 Iv

Так, уродженка Рожнятівського району Івано-Франківської області Дар’я Кулик, звернувшись в Калуський місцевий центр, в суді домоглася обвинувального вироку у справі про нанесення їй тілесних ушкоджень, а нині адвокат Сергій Ошуст готує позов про відшкодування матеріальних і моральних збитків пенсіонерці. Мешканка Івано-Франківська Валентина Коржевська, представляючи інтереси свого хворого сина, розповіла життєву історію, що стосувалася порушення права на користування придомовою земельною ділянкою. Адвокат Петро Йосифів, який співпрацює із Івано-Франківським місцевим центром з наданням БВПД, захистив у суді інтереси позивачів та домігся скасування рішення суду стосовно дозволу приватизації земельної ділянки, яка знаходилася в комунальній власності, та зміни цільового призначення землі, яке самовільно зробив сусід родини. У свою чергу, пенсіонер Іван Бабінчук розповів, як за допомогою фахівців системи БПД області, домігся відміни рішення сільради, яким фактично в нього забирали землю.

1 Iv

«Хочу сказати всім українцям, права яких порушені, не опускайте руки. Приходьте до наших центрів та бюро безоплатної правової допомоги, які працюють по всій Україні. Ви отримаєте консультацію, за необхідності вам буде надано адвоката, який захистить ваші права в суді», – зазначив Павло Петренко.

2 Iv

Також учора Олексій Бонюк та Олена Сінчук відвідали й Коломийський місцевий центр з надання БВПД, та поспілкувались з його колективом.

21268422 1571776542874775 1910470403 o

Нагадуємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області працює за адресою:

вул. Грюнвальдська, 8, м. Івано-Франківськ.

Телефон: (034) 255-61-13,

Е-mail: office.frankivsk@legalaid.gov.ua.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України)