назад

В Івано-Франківську проведено засідання обласної МКМР з правової освіти населення

115 грудня 2016 року в Головному територіальному управлінні юстиції в Івано-Франківській області під головуванням в.о. начальника Головного територіального управління юстиції в Івано-Франківській області Гайди Андрія Ігоровича відбулося підсумкове у 2016 році засідання обласної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення.

На засіданні виступив Гандзюк Володимир Павлович – заступник голови Апеляційного суду Івано-Франківської області, який розповів про проведення судової реформи в Україні. Особливу увагу доповідач звернув на запровадженні трирівневої системи судів, кваліфікаційних вимогах до осіб, які претендують на зайняття посади судді, та на посадових окладах суддів.

Бойчук Алла Володимирівна – начальник сектора молодіжної превенції управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області розповіла про проведення профілактичної роботи серед неповнолітніх, спрямованої на запобігання вчиненню ними адміністративних та кримінальних правопорушень.

Цуркан Володимир Михайлович – начальник управління реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти Головного територіального управління юстиції в Івано-Франківській області розповів про реалізацію рекомендацій обласної МКМР з правової освіти населення, прийнятих у 2016 році, та ознайомив присутніх із проектом плану роботи ради на 2017 рік. Також, доповідач наголосив про необхідність активної участі членів обласної МКМР в проведенні правоосвітніх заходів та консолідації їх зусиль в напрямку підвищення правових знань громадян.

Також, на засіданні виступили: Натуркач Віталій Ярославович – голова Івано-Франківського відділення Спілки адвокатів України, який запропонував включити до плану роботи ради на 2017 рік проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи з питань дотримання прав та обов’язків лікарів та пацієнтів; Левкун Ярослав Антонович – начальник відділу систематизації законодавства, правової роботи та правової освіти головного територіального управління юстиції, який звернувся до присутніх із проханням активніше долучатись до роботи ради в частині проведення правоосвітніх заходів; Євчук Михайло Миколайович – директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області, який запропонував відновити активну діяльність районних та міських МКМР з правової освіти населення в Івано-Франківській області за допомогою новоутворених бюро правової допомоги. 

На завершення Гайда Андрій Ігорович підвів підсумки засідання та подякував присутнім за проведену ними у 2016 році роботу.


{gallery}pictures/2016.12.19_засідання{/gallery}