назад

Виїзний прийом у селі Мизове

CIMG0118 новый размер15 грудня 2016 року працівники Старовижівського бюро правової допомоги Ковельського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги провели виїзний прийом у селі Мизове у приміщенні Мизівської сільської ради.

Завдяки належній поінформованості населення та організаційній допомозі голови Мизівської сільської ради за консультаціями та роз’ясненнями звернулось семеро осіб.

CIMG0112 новый размер
Питання, якими цікавились жителі територіальної громади, були різноманітними. Насамперед, вони стосувались спадкового, житлового, земельного, цивільного права та права соціального забезпечення.
Зокрема, громадянка Г. звернулась з питанням порядку зняття з реєстрації місця проживання особи без її згоди. Працівник Старовижівського бюро правової допомоги роз’яснив, що у випадку, якщо особа не проживає за місцем реєстрації, або не надає згоди на зняття з реєстрації, таку особу можна зняти з реєстрації у примусовому порядку.
Примусове зняття особи з реєстрації місця проживання здійснюється на підставі судового рішення. В такому випадку необхідно подати позов про визнання особи такою, що втратила право користування житловим приміщення та зняття з реєстрації. Позовна заява подається до суду за місцем знаходження житлового приміщення.
Відповідно до ч. 1 ст. 71 Житлового кодексу Української РСР при тимчасовій відсутності найма або членів його сім’ї за ними зберігається жиле приміщення протягом шести місяців.
Відповідно до ч. 2 ст. 405 ЦК України член сім’ї власника житла втрачає право на користування цим житлом у разі відсутності члена сім’ї без поважних причин понад один рік, якщо інше не встановлено домовленістю між ним і власником житла або законом.
Працівник Старовижівського бюро правової допомоги Ковельського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги наголосив на тому, що зняти з реєстрації неповнолітню дитину без згоди її батьків та висновку органу опіки та піклування неможливо аж до досягнення нею повноліття. Разом з неповнолітньою дитиною суд також не зніме з реєстрації одного з батьків, разом з яким зареєстрована дитина
Під час виїзного прийому працівники Старовижівського бюро правової допомоги уважно вислухали всіх відвідувачів та надали їм необхідну правову допомогу.

 

Довідково:

Старовижівське бюро проавової допомоги знаходиться за адресою: смт Стара Вижівка, вул. Нежалежності, 52, тел. (03346) 2-14-75.