назад

Права Людини та її життя є найвищою цінністю кожної правової держави

15326266 1421517488155693 8893433592606244144 oЩороку в Україні на честь проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році «Загальної декларації прав людини» проходить Всеукраїнський тиждень права. З цієї нагоди працівники Синельниківского бюро правової допомоги провели ряд тематичних заходів інформаційного, освітнього та виховного характеру.

Так, 5 грудня 2016 року, спільно з Першим дніпропетровським місцевим центром з надання БВПД бюро провело лекцію на тему: “Особливості кримінальної та адміністративної відповідальності неповнолітніх, їх права та обов’язки” у Іларіонівській школі Синельниківського району Дніпропетровської області. У ході бесіди з учнями фахівці розглянули такі поняття як «загально-кримінальна відповідальність», «види злочинів» та «кримінальна відповідальність», а також поняття «адміністративна відповідальність» та «адміністративне правопорушення». Також учні переглянули документальний фільм «Десять причин не вживати наркотики».

7 та 8 грудня 2016 року спільно із представником Синельниківської кримінально-виконавчої інспекції  – старшим лейтенантом Аллою Макаренко для учнів Синельниківської школи № 1 та № 5, а також для учнів Синельниківської гімназії провели лекції на теми: «Права та обов’язки дітей шкільного віку», «Відповідальність неповнолітніх за кримінальні злочини». Працівники бюро – Микола Черваньов та Юлія Лакіза – розповіли про права людини, зокрема загальні права дітей в сфері сімейного життя, майнових відносин, праці та обов’язки дітей шкільного віку.

Представник Синельниківської кримінально-виконавчої інспекції Алла Макаренко проінформувала щодо того, з якого віку настає кримінальна відповідальність, за які види злочинів підлягають кримінальній відповідальності неповнолітні та які види покарань можуть бути застосовані до них. У ході зустрічі учителів та учнів ознайомили з роботою системи безоплатної правової допомоги, діяльністю місцевих центрів з надання БВПД та Синельниківського бюро правової допомоги. Також учні отримали інформаційні буклети від Фонду народонаселення ООН в Україні на тему: «Молодим людям для власного захисту», де викладені правила повсякденної безпеки.

9 грудня 2016 року спільно з Благодійним фондом  «Ветеранів АТО і учасників бойових дій Синельниківщини» співробітники бюро провели круглий стіл на тему «Права людини», присвячений Міжнародному дню захисту прав людини. У рамках заходу пройшли  індивідуальні консультації учасників АТО з питань реалізації та захисту їх прав.

Усі заходи мали правопросвітницький характер і були спрямовані на підвищення правової спроможності громадян України, в тому числі і дітей шкільного віку. Адже утвердження та забезпечення дотримання прав людини, а також сама Людина, її життя та гідність, права та свободи є найвищою цінністю кожної правової держави.

Нагадуємо, що Синельниківське бюро правової допомоги відкрито за адресою: м. Синельниково, вул. Богми, 4а, тел. (05663) 4-14-35, (095) 502-83-30.

До Першого дніпропетровського місцевого центру з надання БВПД можна звернутися за адресою: м. Дніпро, вул. Старокозацька, 52, тел. (056) 742-82-30, (099) 232-77-89.

Контакти місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та Бюро правової допомоги по Україні можна дізнатися на сайті legalaid.gov.ua та за телефоном безкоштовної гарячої лінії: 0 800 21 31 03.

{gallery}news/2016/12/12{/gallery}