назад

В м. Середино-Буда ознайомили безробітних зі змінами в законодавстві

ShM 180110 0110 січня заступник начальника Середино-Будське бюро правової допомоги Тетяна Харченко провела семінар у Середино – Будському районному центрі зайнятості для осіб, які перебувають на обліку з метою підвищення правової обізнаності щодо змін у законодавстві.

Під час заходу Тетяна Харченко  зазначила: «Проведення серед населення широкої інформаційно-роз’яснювальної роботи з питань права та законодавства, із застосуванням правопросвітництва, організація семінарів, бесід, диспутів, круглих столів із зазначених питань – є одним із способів підвищення правової обізнаності громадян».  Також заступник начальника наголосила, що Центри та бюро правової допомоги є мережею точок активного поширення правової інформації та доступу до правових консультацій на рівні територіальних громад.

Тетяна Харченко повідомила присутнім: « Безоплатна вторинна правова допомога, тобто представництво в суді за окремими видами спорів надається  для вразливих категорій за рішенням місцевих центрів з надання безоплатної правової допомоги. Правові послуги безоплатної вторинної правової допомоги надають адвокати, відібрані за результатами конкурсу або ж фахівці центру».

До відома учасників семінару донесено інформацію щодо примусового виконання рішень відносно неплатників аліментів. Запроваджено нові засоби примусового виконання рішень відносно боржників, які мають заборгованість зі сплати аліментів у розмірі, що сукупно перевищує суму відповідних платежів за 6 місяців. Законом встановлено тимчасове обмеження таких осіб у праві виїзду за межі України, тимчасове обмеження боржника у праві керування транспортними засобами, тимчасове обмеження боржника у праві користування вогнепальною мисливською, пневматичною зброєю, тимчасове обмеження боржника у праві полювання. Акцентовано увагу на новому виді адміністративного стягнення – суспільно корисні роботи, які полягають у виконанні особою, яка вчинила адміністративне правопорушення, оплатних робіт, вид яких визначає відповідний орган місцевого самоврядування.

Крім того, у рамках семінару, присутні отримали інформацію та буклети про всеукраїнський просвітницький проект Міністерства юстиції «Я МАЮ ПРАВО!», покликаний навчити громадян захищати свої права.

За правовими консультаціями до фахівця бюро звернулося дві особи з трудовими питаннями. Нв всі запитання були надані роз’яснення.

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

За отриманням безоплатної правової допомоги звертайтеся до:

Шосткинський місцевий центр –
41100, м. Шостка, вул. Горького, 4. тел. (05449) 7-30-94

Глухівське бюро правової допомоги –
41400,  м. Глухів, вул. Шевченко, 4. тел. (05444) 7-07-20,   (05444) 7-07-12

Кролевецьке бюро правової допомоги –
41300,  м. Кролевець, вул. Грушевського, 19. тел. (05453) 9-52-47

Середино-Будське бюро правової допомоги –
41000,  м. Середина-Буда, вул. Троїцька, 2. тел. (05451) 7-10-62

Ямпільське бюро правової допомоги –
41200, смт  Ямпіль, бульвар Ювілейний, 1. тел. (05456) 2-20-50

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Окрім того, в Україні діє єдиний номер з надання безоплатної правової допомоги –

0-800-213-103     (Цілодобово, в межах України – безкоштовно)

Зателефонувавши за ним, Ви зможете дізнатися адреси та контакти центрів у всіх регіонах України та отримати консультацію фахівців.