назад
27.07.16

В Миргороді провели виїзний прийом громадян

lubny2607201654

21 липня 2016 року, в приміщенні Миргородської районної державної адміністрації працівники Лубенського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги здійснювали виїзний прийом громадян.

Виконуючи одну із своїх основних функцій, а саме надання консультацій та роз’яснень із правових питань, працівники Центру провели зустрічі із мешканцями Миргородської громади. Роз’яснення та консультації з питань житлових прав, спадкування та земельного законодавства найбільше турбували громадян під час проведення заходу.

В інформаційних брошурах, що розповсюджувались при час виїзного прийому, люди могли отримати інформацію щодо первинної правової допомоги. Зокрема пояснення, що первинна  правова  допомога (як зазначено у ст. 7 ЗУ “Про безоплатну правову допомогу”) –  вид  державної гарантії,  що полягає в інформуванні особи про її права і свободи, порядок  їх  реалізації,  відновлення  у  випадку  їх порушення та порядок оскарження рішень,  дій чи бездіяльності органів державної влади,  органів  місцевого  самоврядування,  посадових і службових осіб. А також про види  первинної правової допомоги, такі як: надання правової інформації; надання консультацій і роз’яснень з правових питань; складення   заяв,  скарг  та  інших  документів  правового характеру (крім документів процесуального характеру); надання допомоги в забезпеченні доступу особи до вторинної правової допомоги.lubny26072015689