назад

В навчальних закладах провели правопросвітницькі заходи

09122016akup

09 грудня 2016 року для студентів юридичного відділення Аграрного коледжу управління і права Полтавської державної аграрної академії в рамках Всеукраїнського тижня права проведено лекторій на тему «Права дитини в контексті Конвенції про права дитини».

Начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Першого полтавського МЦ з надання БВПД Тетяна Ражик розповіла підліткам про історичні аспекти виникнення прав у дітей,ознайомила їх з основними принципами Конвенції про права дитини та іншими нормативними актами, що діють на території нашої держави, що охороняють права дитини. В ході лекції було також обговорено ряд суттєвих питань щодо захисту прав дітей.

Аналогічний захід у вигляді уроку права цього ж дня відбувся для учнів старших класів Рунівщинської загальноосвітньої школи Полтавського району.

Окрім Конвенції про права дитини, Тетяна Ражик обговорила з учнями окремі статті Закону України «Про охорону дитинства». Окрім прав, з учнями поговорили про правила дотримання норм суспільної поведінки як в школі, так і вдома.