назад

В Одеському центрі професійно-технічної освіти відбувся захід щодо відповідальності за торгівлю людьми

ovid 321 березня 2019 року на базі Державного навчального закладу “Одеський центр професійно-технічної освіти” спеціалісти Овідіопольського бюро правової допомоги, Овідіопольського РВ ДВС ГТУЮ в Одеській області та Овідіопольського районного центру соціальних служб сім’ї, дітей та молоді провели лекцію на тему ”Відповідальність за торгівлю людьми”.

 

Під час лекції спеціалісти роз’яснили, що відповідно до Закону України “Про протидію торгівлі людьми” торгівля людьми — це здійснення незаконної угоди, об’єктом якої є людина.

Особливу увагу звернули на те, що торгівля людьми є одним з найбільш негативних явищ сучасного суспільства, яке може виражатися у таких діяннях як:

  • вербування, перевезення, передача, продаж, усиновлення (удочеріння) у комерційних цілях, використання в порнобізнесі;
  • використання у військових конфліктах;
  • залучення до злочинної діяльності, трансплантація чи насильницьке донорство;
  • примус до заняття проституцією, рабство і ситуації, подібні до рабства,
  • примусова праця, залучення в боргову кабалу, використання шантажу, погроз, насильства, які відповідно до Кримінального кодексу Українивизнаються злочином.

Варто зазначити, що за офіційними статистичним даними Представництва Міжнародної організації з міграції Агенства ООН з питань міграції в Україні, щороку близько 1000 осіб, отримують допомогу від МОМ в рамках програми реінтеграційної допомоги особам, які постраждали від торгівлі людьми.          

Також усім присутнім повідомили, що відповідно до статті 149 Кримінального кодексу України торгівля людьми визнається злочином, за який передбачена кримінальна відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років. 

ovid 1

ovid 2

ovid 3

Якщо Ви постраждали від торгівлі людьми в межах України або за кордоном, телефонуйте:

Департамент боротьби зі злочинами, що пов’язані з торгівлею людьми Національної поліції України: (044) 374 37 85.

Національна гаряча лінія з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів – 0 800 505 501 (безкоштовні дзвінки зі стаціонарних телефонів в Україні) або 527 (безкоштовні дзвінки з мобільних телефонів в Україні).

Овідіопольське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: смт. Овідіополь, вул. Т. Шевченка, 169, каб. № 105. Телефон: (04851) 3-11-11.