назад

В рамках проекту “Разом проти тортур – за людську гідність” було підписано меморандум про співпрацю між Регіональним центром з надання БВПД та громадською організацією “Нікопольський центр духовної та соціально-психологічної реабілітації “Відкриті двері”

612 травня 2016 року у приміщенні Регіонального центру безоплатної вторинної правової допомоги в Одеській області на круглому столі було підписано меморандум про співпрацю між центром та громадською організацією “Нікопольський центр духовної та соціально-психологічної реабілітації “Відкриті двері” в рамках проекту “Разом проти тортур – за людську гідність”, який реалізується за підтримки OSCE/ODIHR протягом цього року в двох регіонах України – Одеському та Дніпропетровському. 

 У круглому столі брали участь:

Клішина Світлана Олександрівна, директор Регіонального центру з надання БВПД;

Лось Ірина Георгіївна — керівник центру правової допомоги ГО “Нікопольський центр духовної та соціально-психологічної реабілітації “Відкриті двері” ;

Маркочева Наталія Вікторівна — регіональний представник проекту “Разом проти тортур – за людську гідність” в м. Одесі, адвокат;

Тітомер Євгенія Володимирівна — директор Першого одеського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги;

представники OSCE/ODIHR.

3

Мета круглого столу: об’єднати свої зусилля для зниження тортур і жорстокого поводження до осіб, які перебувають під вартою і в місцях позбавлення волі в Одеській області шляхом організації спільних заходів, а саме збору інформації із залученням адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу по кримінальним провадженням.

Як розповіла Лось Ірина представникам ЗМІ, запрошених на круглий стіл, “…сучасне суспільство створило досить розгалужену правову систему з відповідними інститутами (національними та міжнародними), які дозволяють попереджати, відстежувати і контролювати прояви тортур і інших жорстоких, нелюдських або таких, що принижують гідність, видів поводження та покарань. Однак, незважаючи на подібні запобіжні заходи, в Укріїні трапляються окремі, а іноді систематичні випадки катувань відносно осіб, які перебувають в місцях несвободи.”

5

Директор Регіонального центру безоплатної вторинної правової допомоги в Одеській області Світлана Клішина розповіла про роботу адвокатів, які співпрацюють з центром:

“…центр має великий досвід роботи. На жаль, ми маємо негативні звіти громадських організацій. Разом з тим на сьогоднішній день права засуджених значно розширені – адвокат надається і по цивільних справах, і у справах для оскарження різних рішень комісій у колоніях. Керівництво пенітенціарної служби в Одеській області активно співпрацює з Регіональним центром. Невдовзі запрацюють 5 дистанційних пунктів в установах управління ДптС України, в яких спеціалісти місцевих центрів будуть здійснювати прийоми для надання безоплатної вторинної правової допомоги засудженима саме: в Одеській ВК (№14), Чорноморській ВК (№74), Південній ВК (№51), Одеській УВП (№21), Ізмаїльській УВП (№22).

3

2

4

 

{source}

 

 

{/source}