назад

В Рені школярам розповідали про мінну небезпеку

4 квітня відзначається Міжнародний день просвіти з питань мінної небезпеки та допомоги в діяльності, пов’язаній із розмінуванням. День встановлений Генеральною асамблеєю ООН ще в 2005 році, але в українських реаліях сьогодення ця тема стає вкрай актуальною.

Саме тому юристка Ренійського бюро правової допомоги Анжела Пєнєва провела для школярів опорного закладу Ренійського закладу загальної середньої освіти №6 захід, де розповіла про мінну небезпеку та зменшення ризиків для життя людей у зоні конфлікту.

В ході заходу фахівчиня провела тестування щодо обізнаності та вміння поводитися з вибухонебезпечними предметами.

Також Анжела Пєнєва розповіла про:

  • правила поведінки при виявленні підозрілого предмета (не підходити, не намагатися самостійно знешкодити підозрілий предмет, не користуватися мобільними пристроями поряд з підозрілим предметом, негайно покинути небезпечне місце, повідомити ОМС або за телефоном 101, 102);
  • як і де ворог може залишати по собі міни, снаряди та розтяжки;
  • де шукати офіційну інформацію про те, чи безпечні певні території (місцеві органи влади, Національна поліція, ДСНС, їхні сайти та соцмережі).

Юристка мотивувала дітей на проходження навчання з мінної безпеки на платформі https://zrozumilo.in.ua/ (курс «Дивись під ноги! Дивись, куди йдеш»), де також можна отримати сертифікат.

Учні 7 і 8 класів з інтересом переглянули кліп ТНМК «Дивись, куди йдеш» . Загалом школярі дізналися багато необхідної інформації з мінної безпеки, а також підвищили правову обізнаність.

Нагадаємо, звернутися за консультацією з будь-якого правового питання можна за номером гарячої лінії системи БПД 0800 213 103.