назад

Як відновити втрачені документи розповідали учасникам Університету третього віку Глобинщини

Під час війни дуже часто трапляються подібні ситуації: родини, евакуйовуючись із зони бойових дій, не змогли взяти з собою жодних документів. Чи реально їх відновити, і як це можна зробити?

Задля інформування громадян про алгоритм відновлення документів в умовах воєнного стану, завідувач Глобинського бюро правової допомоги  Максим Журенко для відвідувачів факультету “Правознавство” Університету ІІІ віку, який діє при Комунальній Установі  “Центр надання соціальних послуг Глобинської міської ради” провів лекцію  на тему «Відновлення втрачених документів»

«Відразу треба сказати, що якщо ви втратили важливі документи, більшість із них можна відновити. Майже всі документи можна відновити як в досудовому, так і в судовому порядку.» – коментує фахівець.

Під час проведення заходу, юрист розповів про особливості відновлення втраченого паспорта громадянина України, свідоцтва про народження та свідоцтва про шлюб. Необхідний перелік документів для відновлення втрачених документів та до яких органів необхідно звертатися. Окремо зупинилися на питанні  відновлення втрачених медичних документів, довідки МСЕК, детально проаналізували алгоритм дій.

Максим Журенко наголосив, що у разі відновлення медичної документації, а саме: результатів обстеження, лікування, проведених стаціонарних й оперативних втручань, а також реабілітаційних рекомендацій, необхідно звернутись до сімейного або будь-якого іншого лікаря первинної ланки за місцем перебування. Лікар прийме рішення про відновлення медичних документів через електронну систему охорони здоров’я або проведе додаткові обстеження для відновлення подальшого лікування.

По закінченню заходу, учасникам надано роз’яснення та консультації з правових питань, та  наголошено на тому, що всі бажаючі можуть отримати безоплатну вторинну правову допомогу звернувшись до Глобинського бюро правової допомоги за адресою:

м. Глобине, вул. Центральна, 212, кабінет № 106 або за телефоном (05365) 25-0-25.