назад
01.08.18

В Україні зростає кількість дистанційних пунктів доступу до БПД

foto 4У першому півріччі 2018 року місцевими центрами з надання безоплатної воринної правової допомоги (БВПД) утворено та забезпечено роботу нових 506 дистанційних пунктів доступу до безоплатної правової допомоги.

Загалом станом на липень поточного року по всій території України функціонує 2964 дистанційних пункти. Найбільша їх кількість утворена та функціонує у Київській (262), Полтавській (254), Одеській (194), Дніпропетровській (174), Чернівецькій (158), Вінницькій та Херсонській (по 149) областях.

«Вкрай важливо, що на сьогодні вже 701 дистанційний пункт доступу функціонує в органах місцевого самоврядування – сільських, селищних, міських, районних радах. І ця цифра, сподіваюсь, буде зростати, адже зараз стоїть питання про те, що ми повинні посилити правову спроможність громад, а не фокусуватись на допомозі окремим клієнтам. У громадах набагато краще знають потреби людей і тому зможуть гнучко реагувати на запити, які найбільше там актуальні – чи це земельні питання, чи соціальний захист пенсіонерів, чи проблеми ЖКГ», – зазначив директор Координаційного центру з надання правової допомоги (КЦ) Олексій Бонюк. Він нагадав, що наразі триває робота над створенням майбутніх громадських центрів правосуддя в регіонах.

Крім того, згідно з даними Управління забезпечення доступу до правової допомоги КЦ, аби допомогти постраждалим від домашнього насильства або насильства за ознакою статі, місцевими центрами забезпечено роботу 160 дистанційних пунктів доступу на базі загальних служб підтримки постраждалих осіб (центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді; притулків для дітей; центрів соціально-психологічної реабілітації дітей; соціально-реабілітаційних центрів (дитячих містечок); центрів соціально-психологічної допомоги та ін. Також 99 дистанційних точок доступу до безоплатної правової допомоги функціонує у військових комісаріатах та військових частинах, 14 – у територіальних органах Державної міграційної служби, у тому числі пунктах тимчасового розміщення біженців та пунктах тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства.

Довідково
Дистанційний пункт – це точка доступу до безоплатної правової допомоги для громадян, які мають потребу в такій допомозі, але з різних причин (проживання або перебування у віддалених населених пунктах, відсутність вільного часу тощо) не мають можливості її отримати, звернувшись безпосередньо до місцевого центру або бюро правової допомоги.


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook            YouTube YouTube             Google Google+       тTwitter