назад

В Умані проведено пізнавально-дискусійну годину для студентів

uman1111106 червня 2018 року у рамках співпраці з Уманською міською бібліотекою для дітей та Уманською міськрайонною організацією Товариства Червоного Хреста України для студентів-іноземців 1 курсу УДПУ ім. Павла Тичини було проведено пізнавально-дискусійну годину “Вбивча сила алкоголю. Ми — за радість без градусу!”.

Працівники бібліотеки підготували цікаву лекцію про шкідливий вплив алкоголю на здоров’я людини. Голова міськрайонної організації Товариства Червоного Хреста України Валентина Чорна розповіла студентам про наслідки пияцтва для майбутніх поколінь.

Головний спеціаліст відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Катерина Григоренко звернула увагу присутніх, що між пияцтвом та злочинністю є тісний зв’язок: у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння посилюється жорстокість насильницьких злочинів, алкоголь підбурює до вчинення злочину, наносить удар по вольовій та емоційній сферах особистості. Окрім цього, за Кримінальним кодексом України стан сп’яніння є обставиною, яка обтяжує покарання.