назад

В Умані відбувся тренінг з кримінально-процесуальних питань для надавачів безоплатної первинної правової допомоги

17 жовтня 2017 року в м. Умань проведено одноденний тренінг для працівників місцевих центрів та бюро правової допомоги з питань кримінального процесу з презентацією посібника для надавачів первинної правової допомоги, підготовленого в рамках проекту Ради Європи «Подальша підтримка реформи кримінальної юстиції в Україні».

Участь в даному тренінгу взяли в. о. директора Уманського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Сергій Гребенюк, працівники Монастирищенського, Христинівського, Маньківського, Жашківського бюро правової допомоги, а також працівники бюро правової допомоги Кіровоградської , Вінницької, Одеської областей.
В ході даного тренінгу присутнім було висвітлено питання щодо поняття злочину, статусу та прав потерпілого, порядку подання заяви про вчинення злочину, прав та обов’язків свідків, порядку здійснення викликів слідчого, прокурора, суду, видів запобіжних заходів, реалізації права на безоплатну правову допомогу та презентовано посібник для надавачів первинної правової допомоги, підготовленого в межах вищезазначеного проекту Ради Європи.

Захід відбувся в рамках співпраці Координаційного центру з надання правової допомоги з Радою Європи щодо реалізації проекту «Подальша підтримка реформи кримінальної юстиції в Україні», що впроваджується за фінансового сприяння уряду Данії, Офісом Ради Європи.