назад

В Золотоноші обговорили особливості вибору майбутньої професїі

13 листопада 2017 року працівник Золотоніського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Тетяна Жалобна спільно з фахівцем з профорієнтації відділу активної підтримки безробітніх Золотоніського міськрайонного центру зайнятості Надією Журавльовою провели семінар для учнів 9-11 класів Золотоніської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 5 на тему: “Праця неповнолітніх: права, гарантії та обмеження”.

Профорієнтатор центру зайнятості ознайомила школярів з формулою правильного вибору професії «Хочу. Можу. Треба.», наголосила на важливості правильного вибору професії і майбутньої трудової діяльності.

Для того, щоб визначити оптимальну сферу діяльності, рейтинг власних інтересів, наявність якостей, необхідних для тієї чи іншої професії та допомогти учням зробити правильний вибір, Надія Журавльова запропонували школярам пройти тестування за міжнародною тестовою методикою «Magellano Університет» на безкоштовному профорієнтаційному порталі «Моя кар’єра».

Фахівець Золотоніського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Тетяна Жалобна, в свою чергу, розповіла учням про особливості працевлаштування та праці неповнолітніх та навела практичні приклади застосування трудового законодавства при працевлаштуванні для цієї категорії.

Учасники заходу активно задавали запитання та брали участь у вирішенні практичних завдань з трудового законодавства.

В рамках реалізації проекту Міністерства юстиції України «Я маю право!», учнівську молодь та педагогічний колектив Золотоніської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 5 ознайомлено з проектом, завдання якого забезпечити українців інформацією про права, які гарантовані їм Конституцією і законами України, навчити ці права реалізовувати та захищати.

Кожен учасник заходу отримав інформаційний буклет та пам’ятку щодо своїх прав.