назад

Важливо, щоб молодь знала, як захисти свої права

гол

Інформування громадян та роз’яснення основних прав, які українцям гарантує держава, та можливостей їх захисту – невід’ємна частина роботи системи безоплатної правової допомоги.


Тому сьогодні, 5 квітня, заступник директора Регіонального центру Микола Павлюк провів для студентів-землевпорядників Рівненського коледжу Національного університету біоресурсів і природокористування практичний семінар «Методичне забезпечення і консультаційна підтримка з питань надання безоплатної правової допомоги».


Під час заходу Микола Павлюк роз’яснив присутнім, як в Україні працює система надання безоплатної правової допомоги, хто має право на таку допомогу, а також те, де її можна отримати.


Окрім того, Микола Павлюк наочно ознайомив студентів-землевпорядників з сайтами Координаційного центру з надання безоплатної правової допомоги та Регіонального центру з надання БВПД у Рівненській області. Особливу увагу заступник директора РЦ приділив було інформаційним буклетам з різноманітних правових питань та правовим консультаціям, розміщеним на зазначених сайтах. Враховуючи те, що в житті часто трапляються непередбачувані ситуації, які потребують правового врегулювання, не кожен громадянин знає, як у таких випадках себе потрібно поводити та де шукати необхідну інформацію. Щоб уникнути таких проблемних моментів, Микола Павлюк роз’яснив студентам на прикладі підготовлених буклетів, порядок дій у тій чи іншій ситуації.


1


Окрім того, особливу увагу Микола Павлюк приділив питанню реалізації національного правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!», який покликаний покращити правову освіту громадян, адже в більшості випадків саме знання своїх прав та розуміння, до кого потрібно звернутися, аби вирішити правову проблему, безпосередньо впливає на результат.


2


Довідково: Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою м. Рівне, вул. Кавказька, 7. Тел. (0362) 46-01-09, (067) 604-59-55 (цілодобово). Телефон безкоштовної гарячої лінії 0 800 213 103 (цілодобово).

Більше інформації про проект «Я МАЮ ПРАВО!» на сайті prаvo.minjust.gov.ua та за номером 0 800 213 103 – єдиного контакт-центру системи надання безоплатної правової допомоги.