назад
18.01.17

Відбулася панельна дискусія «Сім кроків, які змінили життя киян у 2016 році»

IMG 9319 217 січня 2017 року у креативному просторі «INVERIA» (вул.Володимирська, 49а) відбулась панельна дискусія, під час якої керівництво Головного територіального управління юстиції у місті Києві відзвітувало про результати своєї діяльності у 2016 році.

Варто зазначити, що минулий рік пройшов за принципом «Сказано-зроблено», ініційованим Міністром юстиції України Павлом Петренком. За його підтримки було завершено реформу реєстрації у сфері нерухомості та бізнесу та передано відповідні повноваження місцевій владі, нотаріусам та акредитованим суб’єктам. Мін’юсту вдалося завершити реалізацію низки проектів, які були запущені в попередні роки та дати старт великій кількості нових ініціатив. Дані ініціативи стосуються мільйонів українців та здатні зробити їхнє життя та взаємодію з державою більш комфортними.

Так, очільник київської юстиції Станіслав Куценко зазначив: «З моменту старту пілотного проекту «Шлюб за добу» тільки у Києві новим сервісом Мін’юсту скористалися близько 1000 пар». Відтепер молодятам не треба чекати місяць для того, щоб зареєструвати свої стосунки.

Окрім цього, Станіслав Куценко зазначив, що за минулий рік вдалося реалізувати наймасштабніший в Україні безкоштовний он-лайн проект з вивчення англійської мови – Lingva.Skills (http://www.lingva.ua). Керівництво Міністерства юстиції одним із перших підтримало проект. Наразі співробітники більш, ніж 40 органів влади, вчителі, учаcники АТО, внутрішньо переміщені особи навчаються англійській он-лайн.

«Подано 2 млн. заявок на вивчення англійської за програмою Lingva.Skills», – зазначив керівник київської юстиції С.Куценко. Дана програма є важливим елементом соціального ліфту. Також начальник ГТУЮ у М.Києві відзначив запровадження відкритих конкурсів. Станіслав Куценко зазначив, що управлінням юстиції за 2016 рік було проведено 11 засідань конкурсних комісій на 374 посади.Мешканці Києва проявляють постійний інтерес до роботи у київській юстиції.

Ще одна важлива реформа, яку вдалося реалізувати у 2016 році – реформа державної виконавчої служби. «Київська виконавча стягнула боргів із зарплат киянам на 15 млн.грн.», – повідомив Станіслав Куценко. За даними ГТУЮ у м.Києві це на 30% більше, аналогічного показника 2015 року.

В рамках заходу директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у м.Києві Оксана Василяка зазначила: «У 2016 році ми надали допомогу 8340 людям, що звернулися до місцевих центрів – це втричі більше, ніж в 2015. Виграли 27 цивільних справ і маємо 13 виправдувальних вироків у кримінальних справах».

Однією із важливих реалізованих ініціатив столичної юстиції є «Он-лайн будинок юстиції». «Цей сервіс спрямований на те, щоб забезпечити громадян сучасними і зручними сервісами, які вони зможуть отримати в мережі Інтернет. Станом на кінець 2016 року сайт https://online.minjust.gov.ua/ відвідало 235 860 користувачів», – проінформував Станіслав Куценко.

На заході було підбито підсумки ще одного пілоту Мін’юсту – це можливість батькам отримати свідоцтво про народження дитини невиходячи з пологового будинку. «Завдяки нашим зусиллям у 2016 році, така послуга вже надається у всіх пологових Києва. Протягом 2016 року нею скористалося близько 11 тисяч громадян, що є найбільшим показником серед регіонів України та складає 33% від загальної кількості народжень, зареєстрованих у місті Києві», – повідомив очільник столичної юстиції.

Насамкінець, Станіслав Куценко поділився планами роботи управління на наступний рік. Серед пріоритетів – розширення реалізації пілотного проекту Мін’юсту «Шлюб за добу», реалізація реформи державної виконавчої служби у м.Києві. Очільник київської юстиції наголосив, що у 2017 році управління буде йти в ногу з часом та переводити максимальну кількість сервісів у он-лайн режим.

IMG 9264