назад

Відбулося засідання Керівної ради директорів системи надання БВПД Одещини

kerivna 05.03.18

Сьогодні, 05 березня 2018 року, у приміщенні Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Одеській області відбулося засідання Керівної ради директорів системи надання безоплатної правової допомоги Одещини. Засідання пройшло під головуванням директорки Регіонального центру Світлани Клішиної.  

Окрім членів Керівної ради на засіданні були присутні заступник директора Регіонального центру Вікторія Губко, начальник відділу фінансів, контрактно-договірної роботи та бухгалтерського обліку Анна Пастухова та начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Регіонального центру Олександр Мхітарян.

kerivna  2 05.03.18

kerivna 1 05.03.18

Учасниками засідання визначено перелік процесуальних документів, які можуть підлягати оплаті за надану адвокатом безоплатну вторинну правову допомогу з метою забезпечення ефективного використання коштів державного бюджету.

Запроваджений єдиний підхід до таких документів процесуального характеру, як: заява про долучення до матеріалів справи доручення центру/довіреності/квитанції про сплату судового збору; заява про ознайомлення з матеріалами справи; клопотання про розгляд справи в порядку спрощеного провадження; клопотання про відкладення розгляду справи; заява про видачі копії рішення суду/судового наказу; заявка на отримання судових повісток, повідомлень в електронному вигляді за допомогою SMS; адвокатський запит; заява на розгляд справи без участі сторін.

Крім цього, на зустрічі обговорювали внесення можливих змін до річних планів діяльності центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, а також розроблення плану заходів щодо підвищення якості надання безоплатної вторинної правової допомоги працівниками відділів представництва місцевих центрів та адвокатами.

Світлана Клішина зазначила про необхідність підвищення кваліфікації штатних юристів центрів за рахунок наявних ресурсів системи безоплатної правової допомоги в Одеській області, а саме: проведення тренінгів з питань надання правової допомоги на базі Одеської міжрегіональної ресурсно-комунікаційної платформи. Наразі вже було проведено кілька робочих зустрічей з фахівцями центрів та бюро правової допомоги по тематиці «Спадщина». 15 березня 2018 року планується провести тренінг із вивчення стандартів якості надання безоплатної вторинної правової допомоги у цивільному та адміністративному процесі.

kerivna 05.03.18

Щодо кадрового питання, директорка центру Світлана Клішина зазначила, що з метою якісного надання безоплатної вторинної правової допомоги, кожне бюро правової допомоги повинне бути забезпечено як мінімум двома штатними юристами, кількість справ у яких не повинно перевищувати 20.

На засіданні також було прийняте рішення, усі скарги на роботу адвокатів направляти до Комісії з оцінювання якості, повноти та своєчасності надання адвокатами безоплатної вторинної правової допомоги Координаційного центру з надання правової допомоги.

Крім цього, на зустрічі обговорювали порядок розподілу виданих місцевими центрами доручень між адвокатами.

Нагадуємо, що в області працює 7 місцевих центрів з надання БВПД та 25 бюро правової допомоги. Контакти центрів та бюро можна переглянути тут.