назад

26103077 1578236672221915 216824869 n

21 грудня директор Тернопільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Юрій Гордєєв, начальник відділу організації з надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами Сергій Дубчак та начальник відділу правової інформації та консультацій Юрій Франків провели круглий стіл з адвокатами, котрі залучені до надання безоплатної вторинної правової допомоги. На зустрічі обговорили введення нових стандартів якості надання безоплатної вторинної правової допомоги у цивільному, адміністративному процесах та представництва у кримінальному процесі.

Сергій Дубчак та Юрій Гордєєв роз’яснили адвокатам положення, які містяться у цих Стандартах та нововведення щодо організації адвокатом роботи із клієнтом після отримання доручення. Крім того, працівники Тернопільського місцевого центру разом із адвокатами обговорили конкретні стандарти якості надання безоплатної вторинної правової допомоги під час представництва в окремих процесуальних галузях права.

Учасники круглого столу дійшли висновку, що ці Стандарти розроблені з метою своєчасного та якісного надання безоплатної вторинної правової допомоги, спрямовані на пріоритет інтересів клієнта.

Важливими питаннями, що розглядалися, були питання оплати праці адвокатів, недоліки в роботі, зокрема при складанні актів і звітів адвокатами про надання БВПД, удосконалення роботи щодо комунікації між Тернопільським місцевим центром, адвокатами та клієнтами при наданні безоплатно вторинної правової допомоги.

Завершальним етапом зустрічі стало надання методичної підтримки та підвищення професійного рівня адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу.

За отриманням безоплатної правової допомоги громадяни можуть звертатися до Тернопільського місцевого центру з надання БВПД, який знаходиться за адресою: м. Тернопіль, вул. Шпитальна, 7, контактний телефон: (0352) 52-15-20, 068-355-13-63.

Адреси структурних підрозділів Тернопільського місцевого центру – бюро правової допомоги:

м. Бережани, вул. Банкова, 6;

смт. Козова, вул. Дорошенка, 3;

м. Підгайці, вул. Шевченка, 2а;

смт. Підволочиськ, вул. Д. Галицького, 80;

м. Теребовля, вул. Кн. Василька, 150.

Нагадуємо, що в Україні діє єдиний номер з надання безоплатної правової допомоги – 0-800-213-103. Зателефонувавши за ним, Ви зможете уточнити актуальну інформацію щодо осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, змін в законодавчій базі стосовно її надання, актуальні адреси та контакти центрів у всіх регіонах України та інші питання щодо отримання такої допомоги. Ця телефонна лінія працює цілодобово. Дзвінки у межах України – безкоштовні.