назад

Відбувся навчальний семінар для представників органів місцевого самоврядування та державних службовців

2016 09 06M 1Директором Чернівецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Сергієм Мінтенком та головним спеціалістом відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання БППД Ганною Акатріні 5 вересня 2016 року проведено навчальний семінар для державних службовців обласної державної адміністрації та районних державних адміністрацій, посадових осіб районних, міських, селищних рад, які вперше прийнятті на державну службу та службу в органи місцевого самоврядування.

2016 09 06M 2Під час заходу обговорено питання надання безоплатної первинної правової допомоги, порядку розгляду звернень про надання БППД, медіації та повідомлено про основні функції та завдання бюро правової допомоги.

Директор центру зазначив, що з 1 вересня цього року розпочали свою роботу більше 400 бюро правової допомоги. В Чернівецькій області відкрилося 11 таких бюро: м. Чернівці, вул. І. Підкови, 2; м. Герца, вул. Шикули, 4; смт. Глибока, вул. Борцям за волю України, 2а; м. Заставна, вул. Д. Галицького, 1а; м. Кіцмань, вул. Незалежності, 83; м. Новоселиця, вул. Клубна,3; м. Сторожинець, вул. Чернівецька, 6а; м. Новодністровськ, м-н. Діброва, 25; м. Сокиряни, вул. Центральна 41а; м. Хотин, вул. О. Кобилянської, 2а і смт. Путила, вул. Українська, 178.

Учасників навчального семінару поінформовано також про роботу цілодобової гарячої лінії 0 800 213 103 та про роботу офіційного веб-сайту Координаційного центру з надання правової допомоги www.legalaid.gov.uaю , на якому можна отримати вичерпну інформацію про систему БПД.

Наприкінці зустрічі присутнім було роздано інформаційні буклети про систему БПД та брошури Чернівецького МЦ з НБВПД.