назад

IMG-2ef885a39d7f800b8d3e8277ae83407b-V

20 січня було проведено перший навчальний практикум з питань впровадження Стандартів якості надання БВПД у цивільному, адміністративному процесах та представництва у кримінальному процесі. Захід був організований за ініціативи Національної асоціації адвокатів України Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Тернопільській області спільно з Радою адвокатів Тернопільської області.

Практикум провели у приміщенні Тернопільського регіонального центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій.

Із вступним словом виступила директор Регіонального центру Ірина Хондогій, яка побажала учасникам успішного проходження практикуму та застосування здобутих знань у практичній сфері діяльності.

Основним лектором навчального заходу був голова Ради адвокатів Тернопільської області Тарас Будз, який висвітлив питання щодо мети і цілей впровадження, структури та змісту стандартів якості в системі БПД, а також проінформував про роль комісій з оцінювання якості, повноти та своєчасності надання безоплатної вторинної правової допомоги.

IMG-7f408491cbc2610f7d016aa698223a40-V

Під час навчального практикуму адвокатам нагадали правила адвокатської етики, а також про інші законодавчі документи, які стосуються системи безоплатної правової допомоги та надання правової допомоги загалом.

У навчанні взяли участь 24 адвокати Зборівського, Підволочиського, Козівського, Теребовлянського, Бережанського, Підгаєцького районів та м. Тернопіль і Тернопільського району, у тому числі й правозахисники, які брали участь у конкурсі з відбору адвокатів до системи безоплатної правової допомоги. Крім того, участь у заході взяли представники Тернопільського місцевого центру з надання БВПД: директор Юрій Гордєєв та працівник центру Сергій Дубчак.

Адвокати, які  взяли участь у навчанні, наприкінці двогодинного практикуму отримали сертифікати про підвищення кваліфікації від Національної асоціації адвокатів України.

Сподіваємось, що отримані адвокатами під час заходу знання та практичні навички сприятимуть своєчасному та якісному наданню безоплатної вторинної правової допомоги, а також стануть ще однією сходинкою на шляху до професійних успіхів.

Нагадуємо, що проведення наступних навчальних практикумів для адвокатів Тернопільської області заплановано:

26 січня 2018 року об 11.00 год.у м. Кременець Тернопільської області, вул. Шевченка 59А (приміщення Кременецького місцевого центру з надання БВПД). Запрошуються адвокати Шумського, Лановецького, Кременецького та Збаразького районів;

01 лютого 2018 року об 11.00 год.у м. Чортків Тернопільської області, вул. Ст. Бандери,  20 (приміщення Чортківського місцевого центру з надання БВПД). Запрошуються адвокати Чортківського, Заліщицького, Борщівського, Гусятинського, Монастириського та Бучацького районів.   

ДОВІДКОВО:

В Україні діє єдиний номер з надання безоплатної правової допомоги – 0-800-213-103. Зателефонувавши за ним, Ви зможете уточнити актуальну інформацію щодо осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, змін в законодавчій базі стосовно її надання, актуальні адреси та контакти центрів у всіх регіонах України та інші питання щодо отримання такої допомоги. Ця телефонна лінія працює цілодобово. Дзвінки у межах України – безкоштовні.