назад

Відкриття дистанційного пункту консультування в Торчинській селищній бібліотеці для дорослих

IMG 8802 новый размерСистема дистанційного Skype-консультування спрямована на забезпечення безперешкодного доступу до безоплатної правової допомоги мешканцям сільської місцевості з віддалених районів Волинської області, які з тих чи інших обставин не мають змоги звернутися безпосередньо до центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

14 листопада 2016 року в приміщенні Торчинської селищної бібліотеки для дорослих відбулося підключення до системи Skype-зв`язку Луцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги (далі – Центр), що надасть можливість працівникам Центру працювати віддалено зі своїми клієнтами та зробити консультації з правових питань більш доступними і зручними.
Основними правовими питаннями, які цікавили перших клієнтів мобільного пункту, були питання нарахування субсидій, виділення земельних ділянок для учасників АТО, порядку оформлення спадщини, звільнення з роботи у зв’язку зі скороченням чисельності працівників, визнання права власності тощо.

IMG 8804 новый размер
Інформуємо, що право на безоплатне отримання у власність земельних ділянок учасниками антитерористичної операції регулюється статтями 118, 121 і 122 Земельного кодексу України, а також статтями 12, 13, 14 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».
Учасники АТО можуть отримувати ділянки з земель державної власності (в межах областей) або комунальної власності (в межах населених пунктів):
– для ведення фермерського або особистого селянського господарства;
– для ведення садівництва;
– для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибної ділянки);
– для індивідуального дачного будівництва;
– для будівництва індивідуальних гаражів.
Для отримання земельної ділянки у власність учаснику АТО потрібно звернутись до:
відповідного Головного управління Держземагентства в області за місцем розташування земельної ділянки, якщо бажана земельна ділянка належить до земель сільськогосподарського призначення державної власності;
відповідної сільської (селищної) або міської ради, якщо бажана земельна ділянка знаходиться в межах населеного пункту;
відповідної районної державної адміністрації, якщо бажана земельна ділянка знаходиться за межами населеного пункту та не належить до земель сільськогосподарського призначення державної власності і необхідна для індивідуального дачного будівництва.
Відповідно до п. 6 статті 118 Земельного кодексу України до клопотання про отримання у власність земельної ділянки учаснику АТО необхідно додати наступні документи:
– додаток: графічні матеріали, в яких зазначається бажане місце розташування ділянки;
– погодження землекористувача (у разі вилучення земельної ділянки, що перебуває у користуванні інших осіб);
– належним чином завірена копія 1, 2, 11 сторінок паспорта громадянина України;
– належним чином завірена копія ідентифікаційного коду фізичної особи – платника податків;
– викопіювання з кадастрової карти (плану), на якому зазначено бажане місце розташування земельної ділянки;
– документ, що посвідчує участь в антитерористичній операції (посвідчення).

Довідково:
Дистанційний пункт консультування розташований у приміщенні Торчинської селищної бібліотеки для дорослих за адресою: Луцький район, смт Торчин, вулиця Незалежності, 35. Скористатися послугами Skype-зв’язку тут можна з вівторка по п’ятницю з 10:00 до 13:00.
Крім того, додатково повідомляємо, що кожної третьої п’ятниці місяця з 14:00 по 16:00 визначено графік виїзного прийому громадян у Торчинській селищній бібліотеці для дорослих.