назад

Спільне консультування громадян у Ківерцівському бюро правової допомоги

1711201614 листопада 2016 року працівники Ківерцівського бюро правової допомоги спільно з держаним виконавцем Ківерцівського районного відділу державної виконавчої служби ГТУЮ у Волинській області Надією Косинською провели спільне консультування з правових питань.

Інформація про час, дату та порядок прийому була завчасно розміщена на фасаді приміщення бюро правової допомоги та на інтернет-сторінці Ківерцівського районного інформаційного порталу.
Під час прийому за консультаціями звернулось троє громадян з питань порядку оскарження бездіяльності державного виконавця, порядку виконання рішення суду та порядку подачі виконавчого документа для примусового виконання.

17112016
Зокрема, в питанні порядку подачі виконавчого документа для примусового виконання інформуємо, що відповідно до ст. 26 ЗУ «Про виконавче провадження» від 02.06.2016 виконавець розпочинає примусове виконання рішення на підставі заяви стягувача про примусове виконання рішення.
До заяви про примусове виконання рішення стягувач додає квитанцію про сплату авансового внеску в розмірі 2 відсотків суми, що підлягає стягненню, але не більше 10 мінімальних розмірів заробітної плати, а за рішенням немайнового характеру – у розмірі одного мінімального розміру заробітної плати з боржника – фізичної особи та в розмірі двох мінімальних розмірів заробітної плати з боржника – юридичної особи.

Звільняються від сплати авансового внеску стягувачі за рішеннями про:
• стягнення заробітної плати, поновлення на роботі та за іншими вимогами, що випливають із трудових правовідносин;
• обчислення, призначення, перерахунок, здійснення, надання, одержання пенсійних виплат, соціальних виплат непрацездатним громадянам, виплат за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням, виплат та пільг дітям війни, інших соціальних виплат, доплат, соціальних послуг, допомоги, захисту, пільг;
• відшкодування шкоди, заподіяної каліцтвом або іншим ушкодженням здоров’я, а також смертю фізичної особи;
• стягнення аліментів;
• відшкодування майнової та/або моральної шкоди, завданої внаслідок вчинення кримінального правопорушення.
А також: державні органи, інваліди війни, інваліди I та II груп, законні представники дітей-інвалідів і недієздатних інвалідів I та II груп, громадяни, віднесені до категорій 1 та 2 осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, у разі їх звернення до органів державної виконавчої служби.
Окрім того, у заяві про примусове виконання рішення стягувач має право зазначити відомості, що ідентифікують боржника чи можуть сприяти примусовому виконанню рішення (рахунок боржника, місце роботи чи отримання ним інших доходів, конкретне майно боржника та його місцезнаходження тощо), рахунки в банківських установах для отримання ним коштів, стягнутих з боржника, а також зазначає суму, яка частково сплачена боржником за виконавчим документом, за наявності часткової сплати.
Постанова про відкриття виконавчого провадження виноситься державним виконавцем не пізніше наступного робочого дня з дня надходження до нього виконавчого документа.

Довідково:
Відділ «Ківерцівське бюро правової допомоги» Луцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Ківерці, вул. Грушевського, 23, контактний телефон: (03365) 21849.
Луцький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Луцьк, вул. Прогресу, 7, контактний телефон: (0332) 770717.