назад

Відкриття Центру інтегрованої правової допомоги для мешканців Жовківщини


Anons26 травня 2016 року
відбудеться відкриття Центру інтегрованої правової допомоги для мешканців Жовківського району. Захід організовано Львівською громадською організацією «Центр досліджень місцевого самоврядування» в партнерстві з Другим Львівським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги спільно із Жовківською міською та районною радами, а також Жовківською районною державною адміністрацією.

Захід організовано в рамках проекту «Забезпечення мешканців Жовківщини кваліфікованою інтегрованою правовою допомогою» за підтримки МФ «Відродження». Відкриття Центру правової допомоги має на меті забезпечити можливість мешканцям усього Жовківського району отримати безоплатну кваліфіковану правову допомогу.

Первинну правову допомогу можуть отримати всі мешканці району щодо запитань, що стосуються цивільних, сімейних, земельних, житлово-комунальних правовідносин, а також відносин пов’язаних із створенням та діяльністю ОСББ. Право на вторинну правову допомогу (адвоката) мають соціально вразливі верстви населення, відповідно до ст.14 Закону України “Про безоплатну правову допомогу”.

Для того, щоб отримати правову допомогу необхідно звернутися до працівника Центру. З собою рекомендується мати усі документи, що стосуються питання щодо якого звертається людина. Працівник, ознайомившись зі справою, надасть максимально необхідну інформацію, зокрема щодо способу реалізації або захисту порушеного права. Саме працівник Центру окреслить усі переваги та недоліки кожного способу та допоможе людині визначити який спосіб краще застосовувати у конкретній життєвій ситуації.

Центр для мешканців Жовківського району знаходиться за адресою: м.Жовква, пл. Вічева, 1. Консультації надаватимуться кваліфікованими юристами щосереди з 10 до 14.00. Окрім того, будуть регулярно проводитися виїзні засідання до міст Дубляни, Рава-Руська, селищ Куликів та Магерів, а також до села Туринка.