назад

Візити працівників Сумського місцевого центру до Ворожбянської міської ради Білопільщини та Пенсійного фонду України Білопільського району

150924 01Директор Сумського місцевого центру Валентина Трошечко, начальник відділу по взаємодії з суб’єктами первинної правової допомоги Наталія Шестерніна, начальник відділу попередньої роботи з клієнтами Олександр Пономаренко, заступник начальника відділу роботи з адвокатами Олег Мигаль завітали з робочим візитом до Ворожбянської міської ради Білопільського району Сумської області. 

Метою такої роботи є налагодження зв’язків із керівництвом міської ради та пошук шляхів подальшої співпраці.

Під час зустрічі з працівниками Ворожбянської міської ради (12 осіб) було надано інформацію з питань роботи Центру та відповіді на питання сімейного, цивільного та адміністративного законодавства.

Після відвідування Ворожбянської міської ради працівники Сумського місцевого центру завітали з робочим візитом до Пенсійного фонду України Білопільського району.  

150924 02

У Пенсійному фонді проведено зустріч-нараду, в якій взяли участь директор та працівники Сумського місцевого центру директор, начальник юридичного відділу та головний спеціаліст Пенсійного фонду України Білопільського району. Метою цього заходу було налагодження співпраці між сторонами, що буде спрямована на сприяння наданню безоплатної правової допомоги в інтересах жителів району.

Працівники центру розповідали про забезпечення доступу до безоплатної правової допомоги у цивільному та адміністративному процесах для цілої низки соціально незахищених категорій громадян, таких як: малозабезпечені (особи, чий середній місячний сукупний сімейний дохід не перевищує двох прожиткових мінімумів), учасники бойових дій (у тому числі, це стосується учасників АТО із відповідним статусом, та членів сімей загиблих), діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, біженці та ін. Усім цим незахищеним категоріям осіб будуть надаватися послуги адвокатів для представництва їх інтересів у цивільних та адміністративних судових спорах, а також потерпілим і свідкам у кримінальних провадженнях, якщо вони належать до категорій, що мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, як це визначено ст. 14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу».

Результати такої роботи окреслені документально: директор центру Валентина Трошечко підписала меморандуми зВорожбянським міським головою Андрієм Дружченко та Пенсійним фондом України Білопільського району Олександр Демченко.

150924 03

150924 04