назад
24.09.15

Зусиллями адвоката з Вінниччини вдалося виправдати чоловіка, який скоїв злочин через провокацію з боку правоохоронних органів

 

678599Адвокат, призначений для захисту підсудного на підставі доручення Регіонального центру з надання БВПД у Вінницькій області, зумів довести, що докази проти його клієнта були зібрані незаконним шляхом, та домігся виправдувального вироку.

Раніше судимий підзахисний адвоката Олександра Мацюка, який здійснював захист за дорученням центру від 28.08.2014 № 002-0001509, обвинувачувався у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 307 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, – тяжкий злочин, що карається позбавленням волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна) за двома епізодами злочинної діяльності.

У ході провадження адвокат, використовуючи всі передбачені законом засоби захисту прав і законних інтересів підзахисного, довів суду, що в діях працівників правоохоронних органів мало місце штучне підбурювання його клієнта до збуту наркотичних засобів. 

Ґрунтуючи захист на практиці Європейського суду з прав людини, захисник вказував на те, що злочин, вчинений внаслідок провокації з боку правоохоронних органів, не несе суспільної небезпеки, а докази, здобуті в ході такої провокації, визнаються недопустимими. 

Суд врахував позицію захисту та застосував ч. 2 ст. 62 Конституції України, а також ст. 22 КПК України визнавши, що докази обвинувачення зібрані незаконним шляхом та не можуть бути покладені в основу обвинувачення, і своїм вироком від 10.11.2014 року клієнта у вчиненні злочинів визнав не винуватим та виправдав

Джерело – Інформаційний дайджест системи БПД №4

 


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook YouTube YouTube Google Google+  тTwitter