назад

Власникам земельних ділянок роз’яснили як вирішувати земельні питання та захищати свої права

Вже більше двох років система безоплатної правової допомоги реалізує проєкт «Програма «Прискорення приватних інвестицій у сільське господарство». Даний проєкт містить ряд завдань, але одне із основних це надання роз’яснень громадянам, що є власниками земельних ділянок, як вирішувати свої земельні питання та захищати свої права у разі їх порушення.

Постійні зміни в законодавстві, що відбуваються навіть в умовах воєнного стану, не оминули і земельні відносини в Україні, а врегулювання питань даної сфери так і залишаються актуальним. Окрім відсутності знань стосовно своїх прав, багато мешканців віддалених сіл також не знають, куди звертатися в разі виникнення проблем, та які існують механізми їх вирішення.

Саме з метою підвищення обізнаності мешканців віддалених населених пунктів про систему БПД, посилення правової спроможності громадян та громад у сфері земельних відносин начальник відділу безоплатної правової допомоги Подільського місцевого центру з надання БВПД Сергій Кудрявцев здійснив консультування мешканців сіл Олександрівка, Липецьке та Казбеки під час візиту до Липецького старостинського округу Подільської міської територіальної громади.

Під час заходу юрист провів прийом місцевого населення та надав правову допомогу 6 людям, роз’яснивши їм питання зі сфери земельного, спадкового, договірного та трудового права. Окрім того, усі бажаючі отримали інформаційні буклети.

Комунікація з територіальною громадою, старостами сіл важлива, в першу чергу, задля забезпечення реалізації прав громадян на землю. А зустрічі з селянами, під час яких вони можуть отримати консультації від юристів, дають їм базові знання стосовно того, з чого потрібно починати та до якого органу необхідно звертатись», -зазначив Сергій Кудрявцев.