назад

Все більше жителів Лебединщини звертаються за безоплатною правовою допомогою

160318 21Начальник відділу попередньої роботи з клієнтами Охтирського місцевого центру Микола Кравченко та головний спеціаліст цього ж відділу Олена Горбушко 16 березня провели плановий виїзний прийом громадян у місті Лебедин.

До спеціалістів центру на прийом прийшло шість осіб. Їх питання стосувалися земельного та спадкового права. Також звернувся клієнт щодо повернення банківського вкладу.

Літній чоловік, інвалід другої групи, відкрив пенсійний рахунок у банку «Столичний». Коли банк збанкротував, чоловік лишився без грошей.

Незважаючи на те, що Фонд гарантування вкладів письмово повідомив вкладника про те, що він знаходиться в черзі і кошти йому з часом повернуть, чоловік вирішив захистити свої права в судовому порядку.

Микола Кравченко детально вивчив справу клієнта і було прийняте рішення про призначення адвоката, послуги якого оплатить держава.

Завдяки системній роботі фахівців Охтирського місцевого центру вдалося поширити інформацію про роботу установи серед жителів навіть віддалених сіл, що входять до території обслуговування центру. Як наслідок – люди спеціально приїздять в день виїзних прийомів до районного центру, щоб отримати якісну юридичну допомогу. А з відкриттям 1 липня бюро правової допомоги якісну юридичну інформацію та консультацію можна буде отримати не лише у дні виїзних прийомів, а постійно.

Цього ж дня директор Охтирського місцевого центру Тамара Козир провела зустрічі з головою Лебединського міськрайонного суду Олександром Чхайлом, керуючим справами лебединської міської ради Сергієм Подольком та першим заступником голови Лебединської райдержадміністрації Оксаною Лихиною. У ході зустрічей обговорювалося питання щодо затвердження програм з розвитку надання безоплатної правової допомоги на території міста та району та питання щодо функціонування бюро правової допомоги як відокремленого структурного підрозділу Охтирського місцевого центру.