назад

Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства»: інформуємо киян про механізми протидії гендерно зумовленому насильству

Щороку фахівці київських центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги долучаються до всеукраїнської акції «16 днів проти насильства», привертаючи увагу суспільства до проблем гендерно зумовленого насильства та консолідуючи зусилля заради викорінення цього ганебного явища.

Так, цими днями спеціалісти Регіонального центру з надання БВПД у місті Києві та Правобережного київського місцевого центру з надання БВПД взяли участь в соціальній акції в Печерському районі столиці, під час якої розповідали про механізми протидії домашньому насиллю, види домашнього насильства та відповідальність для кривдника.

Крім цього, долучившись до масштабної інформаційної кампанії спільно з представниками відділу сімейної політики Служби у справах дітей та сім’ї Печерської РДА, Печерського районного центру соціальний служб, сектору ювенальної превенції та сектору протидії домашньому насильству Печерського Управління поліції, фахівці системи безоплатної правової допомоги консультували киян, які зверталися з правовими питаннями та розповідали про систему БПД і проекти, які вона реалізовує, зазначаючи, що починаючи з 2018 року особи, що постраждали від домашнього насильства та від насильства за ознакою статі мають право на всі види правових послуг, що визначені законом «Про безоплатну правову допомогу».

Наші юристи та адвокати, що співпрацюють із системою БПД, хочуть допомогти кожному, постраждалому від домашнього насильства та захистити їх права. Ми докладаємо максимум зусиль, щоб кривдник був покараний. Саме тому, щороку, ми долучаємося до Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства», щоб солідаризуватися з українським суспільством у прагненні сформувати нульову толерантність до цього ганебного явища, – заступниця  директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у місті Києві Тетяна Городенська.

Під час акції, спілкуючись з киянами, спеціалісти центрів наголошували на тому, що свідки таких злочинів не мають залишатися осторонь, а постраждалі від домашнього насильства не мають соромитися і повинні просити захисту та знати, що їм допоможуть, особливо у цей складний час, коли домашнє насильство набирає біль агресивних та загрозливих рис.