назад

Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства» на Коростенщині

Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства» проводиться щорічно, починаючи з 25 листопада – Міжнародного дня боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок і триває до 10 грудня – Міжнародного дня захисту прав людини.

Під час проведення даної кампанії тисячі громадян, державні установи та громадські організацій з усіх країн світу активізують свої зусилля заради об’єднуючої мети: збільшити розуміння та обізнаність про всі форми насильства, його протидію та захист, а також створення не лише серед нашого оточення, а й в самій державі  простір, вільний від насильства. Хоча проблема існує кожного дня і з нею, на жаль, може зіткнутися будь-хто.

З нагоди проведення даної акції та Міжнародного дня боротьби проти насильства в Коростенській міській раді було проведено круглий стіл на тему: “Взаємодія суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству за ознакою статі, гендерно-зумовленого насильства” на території Коростенської міської територіальної громади”.

Метою її проведення є привернення уваги до проблем подолання насильства в сім’ях, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.

В ході заходу фахівець Коростенського МЦ з надання БВПД Оксана Сергієнко проінформувала про захист прав жертв домашнього насильства та доступ до БПД, порядок призначення адвоката для винесення судом обмежувального припису, розглянуто питання щодо налагодження більш тісної співпраці та взаємодії у сфері запобігання та протидії домашньому насильству, оперативного реагування на такі випадки. Також учасники засідання, серед яких були: представники Коростенського МЦСС, УПСЗН, служби у справах дітей, відділу освіти, сектору ювенальної превенції та сектору протидії домашнього насильства Коростенського РУП, Коростенської окружної прокуратури, Центру соціально-психологічної реабілітації населення, ГО «Промінь Любові», фонду «РОКАДА» обмінялись думками щодо механізму направлення постраждалих до інших суб’єктів взаємодії; реагування на виявлені факти домашнього насильства щодо дітей; створення механізму обов’язковості проходження корекційних програм для осіб, які вчинили домашнє насильство тощо.