назад

Виїзне правове консультування у Воскресинцях

1З метою проведення правопросвітньої  та правороз’яснювальної роботи в.о. директора Регіонального центру з надання БВПД в Івано-Франківській області Володимир Ковальчук 22 серпня провів виїздне консультування у селі Воскресинцях Коломийського району.

Актуальними для мешканців села Воскресинців є питанняпро договір дарування та заповіт, різницю між ними, поновлення пропущеного строку прийняття спадщини. А також питання стосувались сімейного та спадкового права, соціального забезпечення, земельного, житлового, сімейного права.

Володимир Ковальчук звернув увагу на правоотримання субсидії, зміни у порядку призначення субсидії, випадки відмови від надання субсидії, питання призначення субсидії безробітним особам.

«Так, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 27 квітня 2018 року № 329, змінений підхід при розрахунку доходів для призначення субсидії. Відтепер, під час призначення субсидії враховуються доходи не лише осіб, яким призначається субсидія, але і членів їх сім’ї, у разі реєстрації (фактичного проживання) за іншою адресою. При цьому соціальні норми житла та соціальні нормативи житлово-комунального обслуговування за адресою домогосподарства на таких осіб не розраховуються. Щоб отримати субсидію на оплату житлово-комунальних послуг, безробітні українці, повинні будуть стати на облік до центру зайнятості», ̶ зазначив він.Присутні громадяни під час прийому були поінформовані про проект «Я МАЮ ПРАВО». Усі бажаючі мали можливість отримати роздаткові матеріали, зокрема буклети за темами правопросвітницького проекту.

2

Наприкінці зустрічі в.о. директора Регіонального центру з надання БВПД в Івано-Франківській області Володимир Ковальчук, завідувач громадським краєзнавчим музеєм імені Леся Гринюка Любов Романенчук, сільський голова с. Воскресинців Любомир Білейчук в рамках святкування Дня прапора та Дня Незалежності відвідали сільський музей, у якому знаходиться синьо-жовтий прапор, який піднімався майже 30 років у травні 1989 року. Слід зазначити, що ця поїздка здійснювалася спільно з журналістами філії ПАТ «НСТУ» «Івано-Франківської регіональної дирекції» ТРК «Карпати», з які виступають партнерами зі системою безоплатної правової допомоги Прикарпаття.

3


 

Нагадуємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області працює за адресою:

вул. Грюнвальдська, 8, м. Івано-Франківськ.

Телефон: (034) 255-61-13,

Е-mail:   office.frankivsk@legalaid.gov.ua.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України