назад

Виїзні прийоми громадян у Дольській сільській раді Турійського району та селі В’язівне Любешівського району

0vsc77gIBc4З метою забезпечення реалізації права громадян на доступну безоплатну правову допомогу, посилення правової спроможності громад та вирішення проблемних питань працівники бюро правової допомоги проводять виїзні консультаційні прийоми.
06 лютого 2017 року заступник начальника Турійського бюро правової допомоги Богдан Гут та перший заступник голови Турійської районної державної адміністрації Леонід Марчанчин провели спільний виїзний прийом громадян у Дольській сільській раді Турійського району.

Цього ж дня працівники Любешівського бюро правової допомоги Зоряна Жилко та Андрій Ковальчук провели прийом громадян у с. В’язівне Любешівського району.
Під час прийомів за юридичними консультаціями звернулось дев’ятеро громадян, яких цікавили питання земельного, спадкового, житлового права та соціального забезпечення.DSCN1423
Одне з питань, з якого була надана консультація, стосувалося права учасників бойових дій на пільговий проїзд.
Фахівці бюро правової допомоги інформують, що відповідно до пп. 7,17 ч. 1 ст. 12 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» учасникам бойових дій надаються такі пільги:
– безплатний проїзд усіма видами міського пасажирського транспорту, автомобільним транспортом загального користування в сільській місцевості, а також залізничним і водним транспортом приміського сполучення та автобусами приміських і міжміських маршрутів, у тому числі внутрірайонних, внутрі- та міжобласних незалежно від відстані та місця проживання;
– безплатний проїзд один раз на два роки (туди і назад) залізничним, водним, повітряним або міжміським автомобільним транспортом, незалежно від наявності залізничного сполучення, або проїзд один раз на рік (туди і назад) вказаними видами транспорту з 50-процентною знижкою.
Під час консультацій працівники бюро правової допомоги поінформували громадян про систему безоплатної правової допомоги в Україні, акцентувавши увагу на створенні та функціонуванні місцевих Бюро, а також надали роз’яснення стосовно отримання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги, які правові послуги включає кожна із них та хто є суб’єктом права і який порядок звернення за наданням безоплатної вторинної правової допомог.
Крім того, в приміщенні Дольської сільської ради працівники Турійського бюро правової допомоги облаштували інформаційний стенд з матеріалами про надання безоплатної правової допомоги та актуальною правовою інформацією.qv GIJIXtzY

Довідково:
Турійське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: смт Турійськ, вул. Луцька, 23, тел. (03363) 2-23-86 (пн-пт з 9:00 до 18:00).
Любешівське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: смт Любешів, вул. Незалежності, 76, тел. (03362) 3-00-93 (пн-пт з 9:00 до 18:00).