назад

Виїзний консультаційний пункт у селі Хлівище

21-106 листопада 2017 року головним спеціалістом Кіцманського бюро правової допомоги було організовано виїзний консультаційний пункт у селі Хлівище.

Фахівець системи безоплатної правової допомоги Наталія Моргоч зустрілась із cільським головою села Романом Руснаком. Вона надала йому інформацію про роботу бюро правової допомоги, діяльність системи, яка має на меті посилення правової спроможності територіальних громад і створення для людей можливості реалізувати свої права за місцем проживання. Роз’яснила процедуру отримання безоплатної вторинної допомоги та категорії осіб, які мають на неї право, види правової допомоги, що надається працівниками бюро. Найбільше представників сільської ради цікавив порядок створення спеціалізованих установ на території села Хлівище. Завдяки таким перемовинам вони домовились щодо проведення спільних інформаційно-роз’яснювальних заходів для мешканців села Хлівище.

21-2Аби правова допомога була ще доступнішою, на базі Хлівищенської сільської ради створили дистанційний пункт доступу до безоплатної правової допомоги.

Більше про свої права мали змогу дізнатись також педагоги та учні Хлівищенського загальноосвітнього навчального закладу та працівники фельдшерського пункту. Під час зустрічі головний спеціаліст Кіцманського бюро правової допомоги Наталія Моргоч також інформувала про «Я МАЮ ПРАВО!». Це Всеукраїнський правопросвітницький проект Міністерства юстиції України. Вона нагадала, що його мета – підвищення рівня знань українців щодо своїх прав у різних сферах життя, правової свідомості громадян та спроможності захищати свої права.

На завершення роздано інформаційні буклети та надано контактну інформацію

Контактна інформація! Звернутися по допомогу до фахівців Чернівецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги можна за адресою: м.Чернівці, вул. Університетська, 1, тел. (0 372) 51-36-12.

До фахівців Кіцманського бюро правової допомоги можна звернутись за адресою: м.Кіцмань, вул. Незалежності, 83, тел. (0 3736) 2-10-38.

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103
(дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України є безкоштовними та приймаються цілодобово).