назад

Виїзний прийом громадян у Новосілківській сільській раді Турійського району

DSCN2386Посилення правової спроможності – це процес підвищення здатності пересічних громадян користуватися своїми правами та свободами задля досягнення справедливості та доступу до правосуддя. Посилення правової спроможності є однією з передових сучасних концепцій, спрямованих на розвиток демократії.

З метою забезпечення реалізації права громадян на доступну безоплатну правову допомогу та посилення правової спроможності, 10 квітня 2017 року начальник Турійського бюро правової допомоги Богдан Гут провів виїзний прийом громадян в Новосілківській сільській раді Турійського району.

Під час прийому за юридичними консультаціями звернулось троє мешканців села, яких цікавили питання спадкового, житлового права та соціального забезпечення.DSCN2395

Одне з питань стосувалося порядку заміни інвалідного візка.

Відповідно до Порядку забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших окремих категорій населення, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 05 квітня 2012 року № 321, ремонт технічних та інших засобів реабілітації проводиться підприємствами, сервісними центрами за заявою особи з інвалідністю, дитини з інвалідністю, іншої особи, їх законного представника або за зверненням органу соціального захисту населення на підставі заяви особи з зазначеного вище переліку.

Технічні та інші засоби реабілітації, видані особі з інвалідністю, дитині з інвалідністю, іншій особі, можуть бути достроково замінені на підставі:
• акта про недоцільність проведення їх ремонту, складеного підприємством, територіальним відділенням Фонду соціального захисту інвалідів, республіканським органом виконавчої влади з питань соціального захисту населення Автономної Республіки Крим, структурним підрозділом соціального захисту населення обласної, Київської та Севастопольської міської держадміністрації (для протезно-ортопедичних виробів) або підприємством, сервісним центром із залученням фахівців органів соціального захисту населення (для технічних засобів реабілітації);
• довідки про викрадення;
• довідки ЛКК, висновку МСЕК, індивідуальної програми або висновку лікувально-профілактичного закладу про зміну антропометричних даних;
• медичних показань, що підтверджуються висновком МСЕК, індивідуальною програмою або ЛКК, рішенням ВЛК.

Недоцільним вважається ремонт технічних та інших засобів реабілітації, якщо сукупна вартість ремонту становить більш як 70 відсотків граничної ціни засобу, встановленої Мінсоцполітики на відповідний рік.

Також у приміщенні Новосілківської сільської ради працівники Бюро розмістили матеріали про надання безоплатної правової допомоги та актуальну правову інформацію для громадян.

DSCN2396

Довідково:
Турійське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: смт Турійськ, вул. Луцька, 23, тел. (03363) 2-23-86 (пн-пт з 9:00 до 18:00).