назад

Виїзний прийом громадян в рамках Програми “Підтримка прозорого управління земельними ресурсами в Україні”

    21.11.2018, на виконання Меморандуму підписаного Мін’юстом, Координаційним центром з надання правової допомоги, Державним підприємством «Національні інформаційні системи» та Міжнародним банком реконструкції та розвитку, в рамках програми “Підтримка прозорого управління земельними ресурсами в Україні”, директором Білоцерківського місцевого центру Сірик О.С. та начальником відділу правової інформації та консультації Білоцерківського місцевого центру Вдовикою О.М. було проведено прийом громадян у смт Терезине та с. Дрозди Білоцерківського району.

На прийом у смт. Терезине звернулось 17 осіб з земельних питань.

Під час прийому в с. Дрозди звернулось 7 осіб з 8 питань: земельного права (3), виконання судових рішень (1), житлового права (2), договірного права (1), адміністративного права (1).

 

 

 

 

 

 

 

 

    Мешканців села турбували питання, які стосуються безпосередньо земельного права, а саме: вилучення земель у користувача (фермера) для передачі у приватну власність, припинення права власності на земельну ділянку, усунення помилок у ДЗК (накладення земельних ділянок), порядок зміни цільового призначення земельної ділянки, погодження меж земельної ділянки між сусідами.
    Усім присутнім надано вичерпні консультації в рамках чинного законодавства.

Під час прийому громадяни отримали роздаткові матеріали із земельних питань, зокрема буклети за темами: прийняття спадщини, у складі якої є нерухоме майно у випадку відсутності у спадкоємців правовстановлюючих документів на майно, безоплатна передача земельної ділянки громадянам із земель державної і комунальної власності, встановлення факту належності особі правовстановлюючих документів.