назад

Взаємодія з Тростянецьким районним військкоматом

OkM 170209  19 лютого 2017 року головним спеціалістом Тростянецького бюро правової допомоги Вячеславом ТЮТЮННИКОМ із метою поширення інформації щодо можливості отримання безоплатної вторинної правової допомоги, проведено робочу зустріч з військовослужбовцями Тростянецького районного військкомату.

Фахівець бюро правової допомоги розповів присутнім про систему безоплатної правової допомоги, зокрема зазначив про те, хто є клієнтами центру, які види правової допомоги надаються, а також які вразливі категорії населення підпадають під дію Закону України «Про безоплатну правову допомогу».

Під час зустрічі громадяни зверталися з такими питаннями, як: укладення договору оренди приміщення, порядок вступу у спадщину.

OkM 170209  4

Один військовослужбовець звернувся з питанням поділу спільно нажитого майна. На що Вячеслав ТЮТЮННИК відповів: «У такій ситуації найкращим вирішенням даної проблеми є виділ у натурі частки із спільного майна. Виділ у натурі частки із майна – це поділ одного будинку на самостійні об’єкти нерухомого майна, з власним входом та допоміжними приміщеннями/спорудами. Це можна вирішити мирним шляхом – досягнення домовленості між сторонами, або ж у судовому». «Виходячи з вашої ситуації, Вам необхідно звертатися з до суду з позовною заявою про виділ у натурі частки із майна, що є у спільній частковій власності. Проте в позові повинно бути обґрунтована технічна можливість виділити частку. Таким підтвердженням, зазвичай, є висновок судової будівельно-технічної експертизи, який за своєю суттю, дублює/змінює висновок БТІ.  Її можна замовити в приватному порядку», – додав він. Також Вячеслав ТЮТЮННИК повідомив, що для більш детального ознайомлення Ви можете звернутися до законодавства, яке регулює дане питання: Цивільний кодекс України ст.(364) та Житловий ст.(152) чи звернутися до Тростянецького бюро правової допомоги, де з’ясують усі ваші питання по суті з цього приводу.

 

По завершенню зустрічі було розповсюджено друковані матеріали з адресою та контактними даними Тростянецького бюро правової допомоги м. Тростянець, вул. Л. Татаренка, 4.                         т. (05458) 6-60-52.