назад

«Я МАЮ ПРАВО!» на Білопільщині

Згідно з графіком спільних виїздів у межах проекту  «Я МАЮ ПРАВО!» фахівці Сумського місцевого центру з надання БВПД та Білопільського бюро правової допомоги здійснили разом з представниками ГТУЮ в Сумській області виїзди мобільного консультаційного офісу до с. Павлівка  та м. Ворожба Білопільського району Сумської області. На територіях селищних рад юристи зустрілися з жителями населених пунктів та представниками органів публічної влади, обговорили важливі для місцевого населення питання та необхідність подальшої співпраці у напрямку підвищення правової культури населення громад.

Фахівці знайомили громадян із порядком реалізації захисту прав та свобод людини і громадянина, користуючись можливостями безоплатної правової допомоги. Юристи роз’яснювали алгоритми дій з захисту прав людини, знайомили громадян з базовими правовими знаннями, які є необхідними у житті кожного, розповідали про те, як працює система безоплатної правової допомоги, хто і на яких підставах може її отримати.

Головний спеціаліст відділу правопросвітництва та надання безоплатної правової допомоги Сумського місцевого центру Любов Воробчак зазначила, що такого роду заходи є необхідними, адже не всі мешканці віддалених районів мають змогу отримати якісну юридичну послугу. Люди потребують  роз’яснень і про наявність прав, і про механізм захисту, у тому числі, користуючись можливостями безоплатної правової допомоги.

Хоча виїзди постійно здійснюються у різні населені пункти, але громадяни звертаються до фахівців права майже з аналогічними запитаннями. Це і сфера сімейних правовідносин, земельних, спадкових, актуальними також наразі для громадян є питання отримання соціальних виплат та пільг для різних категорій населення.

Не оминули увагою фахівці і місцеві школи, де Любов Воробчак провела тематичні зустрічі з учнями місцевих шкіл на тему «СтопБулінг», роз’яснивши поняття булінгу, причини його виникнення, заходи профілактики та відповідальність.