назад

Як не втратити ознаку неприбутковості розповіли під час засідання Громадської ради на Вижниччині

2017 04 26V225 квітня 2017 року у приміщенні Вижницької районної державної адміністрації відбулося засідання Громадської ради, участь у якому взяла директор Вижницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Людмила Мацюк.

З-поміж інших, до порядку денного засідання Громадської ради було включено питання щодо дій, які необхідно вчинити громадським та благодійним організаціям аби не втратити ознаку неприбутковості.

Зміст основних положень законів України «Про громадські об’єднання», «Про благодійну діяльність та благодійні організації», а також зміни до Податкового кодексу України охарактеризували фахівець системи БПД Вижниччини та представник відділу з надання адміністративних послуг (ЦНАП) Вижницької районної державної адміністрації.

Зокрема, йшлося про те, які відомості необхідно внести до статуту громадських та благодійних організацій, які документи потрібно подати до податкових органів та який розмір адміністративного збору справляється за вчинення відповідних реєстраційних дій.

Крім того, присутніх було поінформовано про можливість подання документів через місцеві центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги, які виконують функції фронт-офісів у сфері державної реєстрації громадських формувань.

Наприкінці засідання Громадської ради усім бажаючим було надано тематичні інформаційні матеріали, зокрема пам’ятки: «Як громадським та благодійним організаціям не втратити ознаку неприбутковості з 1 липня 2017 року?» та «Алгоритм реєстрації громадської організації».

Контактна інформація! Фахівці Вижницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правоовї допомоги забезпечують правове обслуговування мешканців Вижницького та Путильського районів області. Адреса: м. Вижниця, вул. Українська, 100Б. Контактний телефон: (0 3730) 2 31 58. Електронна скринька: vyzhnytsya.chernivtsi@legalaid.gov.ua

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103