назад
10.11.16

Як попередити торгівлю людьми – обговорювали у Охтирці

OkM 2016 11 09 1 stil9 листопада на базі Охтирської районної ради відбувся круглий стіл на тему: «Формування регіональної політики з протидії торгівлі людьми в Сумській області». У семінарі взяли участь голова Охтирської районної ради Роман БУБЛИК, представники громадської організації «Професійна ліга соціальних працівників Сумщини» Володимир ДЕМЕНТОВ, адміністратор проекту «Зміцнення громадського контролю щодо формування та реалізації державної політики у сфері протидії торгівлі людьми у Сумській області» Світлана ЛУЦЕНКО, а також голови сільських рад та секретарі, юристи Охтирського місцевого центру з надання безоплатної правової допомоги Валерій ГРАБАР та Марина ЛАПОНОГ.

За словами голови Охтирської райради, початок спільної взаємодії між Сумською обласною радою та громадською організацією «Професійна ліга соціальних працівників Сумщини» поклав меморандум про співпрацю.

Таке проведення круглих столів відбувається з метою підвищення поінформованості жителів територіальної громади щодо

проблеми торгівлі людьми, сприяння попередження торгівлі людьми за допомогою профілактичних заходів.

Світлана ЛУЦЕНКО показала презентацію, де наголошується на тому, що виїжджаючи за кордон, дуже важливо дотримуватися певних правил безпеки, адже, щодня жертвами шахраїв стають чимало мало поінформованих людей; обов’язково треба переконатись, що робота за кордоном має законний статус.

OkM 2016 11 09 2 stil

Як проінформувала адміністратор проекту, працювати за кордоном можна в разі наявності робочої візи, офіційного дозволу країни, яка вас цікавить. В іншому разі, робота буде вважатися незаконною. З її уст прозвучала порада стосовно того, якщо ви від’їжджаєте за кордон, то зробіть на всілякий випадок ксерокопію паспарту та нотаріально завірте її. На думку пані ЛУЦЕНКО, основна «філософія» діяльності громадської організації доволі проста.

«Щоб людина після поневірянь за кордоном мала змогу працювати на місці, а не деінде за межами Батьківщини. Ми надаємо допомогу не у грошовому еквіваленті, а обладнанням. За його допомогою особа забезпечить своє проживання».

Світлана ЛУЦЕНКО, адміністратор проекту «Зміцнення громадського контролю щодо формування та реалізації державної політики у сфері протидії торгівлі людьми у Сумській області».

Головний спеціаліст відділу представництва Охтирського МЦ з надання БВПД Валерій ГРАБАР розповів про функції, завдання, повноваження і можливості центрів з надання безоплатної правової допомоги. Також роз’яснив правові підстави надання такої допомоги, відмінності первинної і вторинної безоплатної правової допомоги, можливість отримання адвоката за рахунок держави. Він зазначив, що якщо хтось із місцевих вважає, що його права порушені, він може звернутися до юристів Охтирського МЦ з надання БВПД за адресою: вул. Перемоги, 13 або за телефоном 4-22-23.OkM 2016 11 09 3 stil

 

Усім присутнім працівники центру роздали візитівки з контактними даними.