назад

Якщо особа зникла безвісти або потрапила в полон: родичам розповіли алгоритм дій на спільному заході в Харкові

Для тих, чиї родичі перебувають у полоні або зникли безвісти, Міжнародний комітет Червоного Хреста і Харківська обласна організація Товариства Червоного Хреста України провели захід, на який були запрошені представники різних інституцій, що покликані надавати різні види допомоги.

Участь у заході взяв Анатолій Бородавка – директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Луганській та Харківській областях, а також представники Харківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, відділу захисту родинних зв’язків та відділу психосоціальної підтримки Червоного Хреста, Офісу омбудсмена, Координаційного штабу з питань поводження із військовополоненими та Національної поліції. Вони ознайомили учасників з діяльністю своїх організацій,  а також розповіли про алгоритм дій у разі, якщо особа зникла безвісти або потрапила в полон.

Анатолій Бородавка розповів про структуру системи безоплатної правової допомоги загалом та, зокрема, на Харківщині; про те, які види правової допомоги надаються громадянам; хто має право на безоплатну вторинну правову допомогу тощо. Директор Регіонального центру навів випадки звернень до системи БПД Харківщини саме з питаннями щодо зниклих безвісти та осіб, що перебувають у полоні, а також відповів на запитання присутніх.

Представники організацій, що взяли участь у заході, надали індивідуальні консультації тим, хто цього потребував і звернувся зі своїм питанням.