назад

Яку довідку обов’язково отримати малозабезпеченим особам, щоб мати право на безоплатну вторинну правову допомогу?

28754732 168341743821257 287668603 oЯка довідка підтверджує категорію особи, яка має право на отримання безоплатної правової допомоги та як і де отримати таку довідку? Про це фахівці центру спілкувалися з начальником Путильського відділення Центру обслуговування платників податків.

26 лютого 2017 року, перебуваючи з робочим візитом в селищі міського типу Путила, начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Вижницького місцевого центру з надання БВПД Богдан Чопей відвідав Путильське відділення Центру обслуговування платників податків Вижницької об’єднаної державної податкової інспекції Головного управління Державної фіскальної служби у Чернівецькій області, де провів зустріч з начальником відділення Дмитром Холіваном. Ключовою темою зустрічі було обговорення співпраці між Центром обслуговування платників податків та Центром надання безоплатної вторинної правової допомоги. Так, для підтвердження категорії осіб, визначених пунктом 1 частини 1 статті 14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу» громадяни звертаються до Центру обслуговування платників податків з заявою про отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків про суми та джерела виплачених доходів та утриманих податків. До речі, дана довідка є актуальною й для суб’єктів декларування, яким необхідно подати е-декларацію до 1 квітня 2018 року.

Щоб отримати дану довідку, особі необхідно звернутися з заявою до контролюючого органу. Заява подається за податковою адресою (місцем проживання) фізичної особи або до будь-якого контролюючого органу у разі, якщо фізична особа тимчасово перебуває за межами населеного пункту проживання. Вона може бути подана особисто або через представника. В такому випадку представник додає до заяви довіреність, засвідчену в нотаріальному порядку, на отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків; документ, що посвідчує особу такого представника (після пред’явлення повертається) та ксерокопію (з чітким зображенням) документа, що посвідчує особу довірителя. Довідка видається особисто фізичній особі за умови пред’явлення документа, що посвідчує особу, або її представнику (за умови пред’явлення документа, що посвідчує особу такого представника; ксерокопії (з чітким зображенням) документа, що посвідчує особу довірителя, та довіреності).

Дану довідку можна отримати й в електронній формі. В такому випадку заява подається з використанням електронного цифрового підпису в один із таких способів:
• засобами електронного сервісу “Електронний кабінет платника”, вхід до якого здійснюється за адресою: cabinet.sfs.gov.ua та через офіційний веб-портал ДФС;
• до “Єдиного вікна подання електронної звітності”, програмне забезпечення якого розміщено на офіційному веб-порталі ДФС у розділі “Електронна звітність”.

Файл-відповідь направляється на електронну адресу фізичної особи – платника податків. Відповідь в електронному вигляді можна отримати у приватній частині електронного сервісу “Електронний кабінет платника”.

Термін отримання довідки – протягом трьох робочих днів від дня подання заяви. Довідка надається безоплатно.

Контактна інформація! Звернутися по допомогу до фахівців Вижницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги можна за адресою: Чернівецька область, м. Вижниця, вул. Українська, 100Б, тел. (0 3730) 2-31-58, тел. мобільний 0687422456.

Звернутися по допомогу до фахівців Путильського бюро правової допомоги можна за адресою: Чернівецька область, Путильський район, смт. Путила, вул. Українська, 178. Телефон: (0 3738) 2-13-33.

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103
(дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України є безкоштовними та приймаються цілодобово).