назад

«Янгол охоронець» сприятиме центрам з надання безоплатної правової допомоги Запоріжжя

1

З метою комплексного надання безоплатної правової допомоги громадянам Запорізької області та створення рівних можливостей для доступу осіб до правосуддя шляхом організації надання безоплатної первинної та безоплатної вторинної правової допомоги вразливим категоріям населення і  формування правової освіченості наших громадян 12 квітня 2016 року Регіональний центр з надання БВПД у Запорізькій області уклав Меморандум про співпрацю з Громадською організацією «Всеукраїнське об’єднання «Янгол охоронець».

 

Предметом зазначеного меморандуму є спільна діяльність сторін у проведенні комплексу заходів з правової освіти населення, спрямованих на підвищення правової свідомості громадян, сприяння поширенню позитивного досвіду у сфері соціальної та правової захищеності громадян, захисту конституційних прав, свобод та інтересів громадян шляхом надання безоплатної правової допомоги населенню.

Громадською організацією «Всеукраїнське об’єднання «Янгол охоронець» спільно з  Запорізькою єпархією Української Православної Церкви було запроваджено проект з надання безкоштовних юридичних консультацій при великих храмах м. Запоріжжя та приміщенні Воскресної  школи «Радість моя» Запорізької єпархії Української Православної Церкви.

Для досягнення поставлених у меморандумі завдань співпраці особи, які звернулись до місцевих центрів з приводу надання безоплатної первинної правової допомоги щодо:

          питань сімейного права;

          юридичної допомоги воїнам АТО та членам їх сімей;

          юридичної допомоги вимушеним переселенцям із зони АТО

          звернення до суду та органів місцевого самоврядування

можуть отримати кваліфіковану безкоштовну юридичну консультацію в кабінетах юридичної консультації Громадської організації «Всеукраїнське об’єднання «Янгол охоронець».

У разі звернень до Громадської організації «Всеукраїнське об’єднання «Янгол охоронець» осіб, яким необхідна безоплатна вторинна правова допомога, така особа, в рамках співпраці, буде пере направлена до місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

2

3

4