назад

Юристки Козятинського бюро розповіли про права дітей (знати та вміти захищати)

Кожна дитина заслуговує на мирне небо над головою та щасливе, безтурботне дитинство. Коли війна зачіпає життя дітей — це жахливо. Адже кожен зростає з унікальною мрією. А війна її забирає, руйнуючи майбутнє. Діти не повинні ставати жертвами конфліктів.

Маріуполь, Лисичанськ, Гостомель, Кременчук, Сарни, Харків, Слов’янськ, Чернігів, Тернопіль, Козятин – не має значення, з якого населеного пункту дитина, всі діти в Україні мають одинакові права:

  • право на життя;
  • право на безпечні умови для життя і здорового розвитку;
  • право на захист від фізичного та психологічного насильства;
  • право на захист від експлуатації дитячої праці, тощо.

Про права та обов’язки, юристки Козятинського бюро правової допомоги місцевого центру з надання БВПД Аліна Бондарчук та Марина Лавренюк розповіли юним школярам. У приміщенні  бібліотеки, правчині озвучили учасникам заходу (серед яких діти-переселенці) цікаву інформацію про їх права та обов’язки та про те як їх слід захищати.

Тематичною складовою зустрічі стало озеленення «Правового дерева». Кожен присутній обирав  листочок, із категорією: «Право» чи «Обов’язок» і заповнював відповідну частину віртуального дерева. Ця цікава вікторина допомогла у широкому розкритті поставленої теми.

Війна принесла в життя дітей втрати, невизначеність, активізувала страх та тривогу. Діти втратили звичну повсякденність та впорядкованість життя. У тій чи іншій мірі, кожна дитина зіткнулася з проявами війни. Від початку повномасштабного вторгнення ворога, внутрішньо переміщені діти та їхні батьки продовжують відчайдушно шукати безпеки, стабільності та захисту.
Тож посмішки на дитячих обличчях та щирі емоції від спілкування – найкращий вияв подяки за проведену зустріч.